Προ μίνι-‘lockdown’ η Θεσσαλονίκη – ανησυχία για την Αθήνα. Συστάσεις για το αντιγριπικό εμβόλιο

Μία ανάσα από την επιβολή «μίνι lockdown» βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξητικές τάσεις, το επίπεδο των εμβολιασμών παραμένει χαμηλό και η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία από τους γειτονικούς νομούς προβληματίζει τους ειδικούς που επεξεργάζονται την αναβάθμιση του επιπέδου κινδύνου. Έτσι κατά τη σημερινή σύσκεψη της επιτροπής αναμένεται να αποφασιστεί εάν η Θεσσαλονίκη θα μπει στο «κόκκινο» καθώς κι άλλες περιοχές, όπως η Λάρισα που κατέγραψε 122 νέα κρούσματα.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στην Αττική καθώς καταγράφηκε αύξηση – ρεκόρ στο ιικό φορτίο του κορονοϊού στα λύματα της πρωτεύουσας και οι επιστήμονες κρούουν των κώδωνα του κινδύνου λόγω της επικείμενης πτώσης της θερμοκρασίας.

Έμφαση δίνεται και στον αντιγριπικό εμβολιασμό με τους ειδικούς να ξεκαθαρίζουν ότι επιτρέπεται ο παράλληλος εμβολιασμός (δηλαδή και με το εμβόλιο κατά της covid-19) σε διαφορετικό όμως ανατομικό σημείο.

Συστάσεις για αντιγριπικό εμβολιασμό σε παιδιά – ευπαθείς ομάδες

Το συνδυασμό κορονοϊού – γρίπης φοβούνται οι ειδικοί για το προσεχές διάστημα, καθώς ο καιρός θα αλλάξει και η μεταδοτικότητα θα αυξηθεί. Για το λόγο αυτό και για να επιτευχθεί η θωράκιση ειδικά των παιδιών στα σχολεία συστήνεται ο αντιγριπικός εμβολιασμός του ανήλικου πληθυσμού, καθώς τα παιδιά βρίσκονται – αυτή τη στιγμή- στο επίκεντρο της πανδημίας. Η συνταγογράφηση του εμβολίου κατά της γρίπης ξεκινά μεθαύριο 1η Οκτωβρίου και δίνεται παράλληλα προτεραιότητα στους ευάλωτους πολίτες.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή