Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προθεσμία μέχρι αύριο το μεσημέρι για την ασφάλιση ανασφάλιστων οχημάτων

Αύριο το μεσημέρι εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί για να αποφευχθεί το πρόστιμο για  ανασφάλιστα οχήματα. 
 
Ο ελεγκτικός μηχανισμός, προχώρησε σε εφαρμογή της Νομοθεσίας για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων και η οποία προβλέπει την επιβολή προστίμου για τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που δεν το έχουν ασφαλισμένο. Κατά την πρώτη εφαρμογή της διαδικασίας εντοπισμού των ανασφάλιστων οχημάτων διαπιστώθηκαν ορισμένα προβλήματα τα οποία οδήγησαν την πολιτεία στην απόφαση να δώσει παράταση έως τις 14 Ιουλίου σε όλους τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που βρέθηκαν ανασφάλιστοι για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.
 
Οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων έχουν τη δυνατότητα μέχρι αύριο να αποφύγουν το πρόστιμο, εφόσον έχουν ασφαλίσει το όχημα τους, ενώ μετά το πέρας αυτού του χρονικού σημείου οι ιδιοκτήτες θα επιβαρυνθούν με νέα πρόστιμα – παράβολα από 100 έως 250 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματός τους. 
 
Τα πρόστιμα-παράβολα περιλαμβάνουν  4 κατηγορίες και είναι οι εξής:
 
• 100 ευρώ για δίκυκλα μέχρι 250 κυβικά εκατοστά
 
• 150 ευρώ για δίτροχα πάνω από 250 κυβικά εκατοστά
 
• 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως  1.000 κυβικά εκατοστά
 
• 250 ευρώ για  αυτοκίνητα πάνω από 1.000 κυβικά εκατοστά.
 
Όσοι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων έχουν ήδη καταβάλει το πρόστιμο-παράβολο των 250 ευρώ και προχώρησαν στην ασφάλιση των οχημάτων τους, το ποσό των 250 ευρώ θα τους επιστραφεί. 
 
Παρά τα λάθη και τις όποιες παραλήψεις που προκάλεσε η αποστολή των ειδοποιητηρίων στους φορολογούμενους, η κίνηση απέδωσε καθώς εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων έσπευσαν να συμμορφωθούν με τον νόμο και τον αριθμό των ασφαλισμένων οχημάτων να ξεπερνά τις 250.000 χιλιάδες από την 1η Ιουνίου.
 
Μετά την εκπνοή της παράτασης θα γίνει νέα διασταύρωση στις  βάσεις δεδομένων που θα έχουν ενημερωθεί με τις μεταβολές. Γι΄ αυτό και το υπουργείο Οικονομικών έσπευσε να ενημερώσει ότι με βάση τη νομοθεσία, οι πολίτες οφείλουν να ανανεώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των οχημάτων τους πριν από την ημέρα λήξης τους και οφείλουν να τα έχουν ασφαλισμένα, εφόσον δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, ασχέτως εάν τα κινούν ή όχι. 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή