Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προχωρά προς υλοποίηση το πρόγραμμα στέγασης ευπαθών στα Τρίκαλα

Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις – Συνεδρίαση σήμερα το μεσημέρι ώστε να αναρτηθεί η προγραμματική σύμβαση και να ξεκινήσουν οι αιτήσεις

Οδεύει προς υλοποίηση στα Τρίκαλα το πρόγραμμα στέγασης ΚΑΛΥΨΗ που αφορά την στέγαση ευάλωτων πολιτών που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σε ιδιωτικές κατοικίες, με καταβολή του ενοικίου από το Δημόσιο.

Στα Τρίκαλα το πρόγραμμα το διαχειρίζεται ο δήμος Τρικκαίων μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών και το e-trikala και ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή διαθέσιμων σπιτιών που δυστυχώς είναι ελάχιστα- υπολογίζονται έξι – αναλογικά με το ενδιαφέρον. Αυτό γιατί σε αυτή τη φάση, η πηγή άντλησης των κατοικιών είναι μέσα από τη λίστα των ακινήτων που είχε διαμορφωθεί για το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα διευρυνθεί.

Σήμερα το μεσημέρι, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, Νίκος Σακκάς, συγκάλεσε σύσκεψη μεταξύ των υπηρεσιών πρόνοιας και του e-trikala, ώστε να συζητηθεί και να αναρτηθεί η προγραμματική σύμβαση βάση της οποίας θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα που αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής αρκετών συμπολιτών μας.

Μετά από δέκα μέρες από την ανάρτηση της σύμβασης, θα ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων και της αξιολόγησης βάσει των κριτηρίων που έχουν τεθεί ως προϋπόθεση.

Όσον αφορά στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις, στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν συμπολίτες ηλικίας 25 – 39 ετών, οι οποίοι πρέπει να είναι δικαιούχοι του ελάχιστα εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος. Μιλάμε για ανθρώπους με επισφαλή στέγαση, αλλά και για ευάλωτες ομάδες. Επίσης, αφορά άτομα που ανήκουν σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεικές ή όσους έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή