Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προχωράει γρήγορα η ανέγερση του νέου Κ.Υ. Μουζακίου

Προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς από την ανάδοχο ΤΕΡΝΑ – Α.Ε. οι εργασίες ανέγερσης του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή μας.

Ως γνωστόν, η έκταση 2.678 τ.μ. όπου γίνεται το έργο, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Κοραή, στη θέση «Άγιοι Θεόδωροι» της πόλης. Με την παραλαβή της μελέτης από την ΤΕΡΝΑ – ΑΕ την Άνοιξη του 2022, ο Δήμος εκκίνησε τις διαδικασίες για την έκδοση της πολυπόθητης οικοδομικής άδειας, όπως κι έγινε περί τα τέλη Οκτωβρίου. Αμέσως άρχισε να υλοποιείται αυτό το μεγάλο έργο το οποίο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης 14 μήνες.

Πλέον, βρισκόμαστε κιόλας στο στάδιο τοποθέτησης της τοιχοποιίας (προκάτ μπετόν με μόνωση) και κατά τις εκτιμήσεις των τεχνικών της Εταιρείας, μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου οι κτιριακές εγκαταστάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί. Μεγάλος στόχος του Δήμου Μουζακίου είναι το έργο να παραδοθεί προς χρήση στις αρχές του καλοκαιριού.

Να θυμίσουμε ότι από το 2020 και μέχρι να ολοκληρωθεί το νέο κτίριο, το Κέντρο Υγείας ως υγειονομικός σχηματισμός, λειτουργεί σε τμήμα της Μαθητικής Εστίας Δ. Μουζακίου που παραχωρήθηκε από το Δήμο.

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης σε σχετική δήλωσή του επισήμανε τα εξής: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε να εξελίσσεται ταχύτατα το πολύ σημαντικό για το Δήμο μας, έργο κατασκευής του νέου Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Μετά τις πρωτόγνωρες καταστροφές του κυκλώνα «Ιανού» στην ευρύτερη περιοχή και την κατεδάφιση του μισογκρεμισμένου παλιού Κ.Υ., λίγοι πίστευαν ότι μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο θα δρομολογούνταν και θα εκτελούνταν αυτό το πολυσύνθετο έργο.

Τελικά, η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να υπάρχει υπομονή, προσήλωση στο στόχο, επιμονή, οργανωτική και διεκδικητική ικανότητα. Με βάση αυτό το σκεπτικό, η δημοτική διοίκησή μας ανέλαβε αμέσως το πραγματικά περίπλοκο κομμάτι της γραφειοκρατικής και τεχνικής διεκπεραίωσης των απαιτούμενων διαδικασιών και ανταποκρίθηκε πλήρως, χάρη στην υψηλή επιστημονική και επιχειρησιακή επάρκεια των στελεχών της και των αρμοδίων υπαλλήλων του Δήμου.

Πλέον, οι παρεμβάσεις μας επικεντρώνονται στην έγκαιρη εξασφάλιση από την κεντρική διοίκηση, του απαιτούμενου εξοπλισμού, ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, για την εύρυθμη λειτουργία της νέας υγειονομικής δομής που δημιουργείται. Απευθύνω κάλεσμα προς όλους τους πολιτικούς ταγούς του Νομού Καρδίτσας και προς τους τοπικούς φορείς, να στηρίξουν δυναμικά αυτή την προσπάθεια, διότι είναι ευνόητο ότι η γρήγορη ευόδωσή της θα επιφέρει τεράστια οφέλη για την τοπική κοινωνία μας».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή