Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι πλημμυροπαθείς στα Μεγάλα Καλύβια

Αναλυτικά όσα προέκυψαν από τη σημερινή συγκέντρωση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 14/4 η συγκέντρωση Πλημμυροπαθών της Δ.Ε Μεγάλων Καλυβίων μετά από κάλεσμα του Δ.Σ του Συλλόγου.

Οι πλημμυροπαθείς, αφού ενημερώθηκαν σχετικά με το ποιοι απαλλάσσονται και ποιοι όχι από τον ΕΝΦΙΑ, δήλωσαν αγανακτισμένοι από την αδικία, την κοροϊδία και τον εμπαιγμό σε βάρος τους από την κυβέρνηση, η οποία μετά τις πλημμύρες διαβεβαίωνε πως θα απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ και τώρα τους έστειλε να πληρώσουν το χαράτσι.

«7 ολόκληρους μήνες μετά τις πλημμύρες κανένας πλημμυροπαθής δεν πήρε αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστη το σπίτι ή αποθήκη του, πολλοί δεν πήραν ακόμα την πρώτη Αρωγή και νιώθουν έντονα την εγκατάλειψη από το κράτος και την κυβέρνηση και αισθάνονται ανασφάλεια σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις αποζημιώσεις και την κρατική Στεγαστική Συνδρομή. Σε αυτή την ανασφάλεια ήρθε και προστέθηκε το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ που φούντωσε την αγανάκτηση των πλημμυροπαθών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Μετά την συζήτηση που διεξήχθη οι πλημμυροπαθείς της Δ.Ε Μεγάλων Καλυβίων αποφάσισαν τα παρακάτω:

  1. Συμμετοχή στην απεργία της 17ης Απριλίου 2024 και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 η ώρα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, όπου θα εκθέσουμε δημόσια τα αιτήματά μας.
  2. Να γίνει συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας στη Εφορία Τρικάλων καταγγέλλοντας το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, διεκδικώντας να απαλλαγούν από αυτό οι πλημμυροπαθείς και ιδιαίτερα οι περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινες και δηλώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση αρνούμαστε να το πληρώσουμε.
  3. Να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στο γραφείο εκπροσώπου της κυβέρνησης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στην ίδια την κυβέρνηση, για την αναλγησία της, την αδικία, τον εμπαιγμό και την κοροϊδία των πλημμυροπαθών σχετικά με το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ και τις αποζημιώσεις που ακόμα δεν έλαβε κανείς.

«Καλούμε όλους τους πλημμυροπαθείς την Τετάρτη 17/4/2024 στις 10 η ώρα το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, να συμμετέχουμε μαζικά σε αυτές τις δράσεις και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε πιο αποτελεσματικά να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή