Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προέγκριση 1εκ ευρώ για βελτίωση αγροτικών δρόμων στον Δήμο Πύλης

Η Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠ.Α.Α.Τ, ύστερα από οδηγίες του υπουργού κ. Γιώργου Γεωργαντά και του υφυπουργού κ. Γεωργίου Στύλιου στον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προχώρησε με στην προέγκριση διακήρυξης δύο (2)έργων του ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ.

Συγκεκριμένα, στην 5644/8-12-2022 (ΑΔΑ: 6ΑΔΑ4653ΠΓ-54Χ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης με την οποία ξεκινά η διαδικασία υλοποίησης του 1ου υποέργου: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Ε. Γόμφων», της Πράξης με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Ε. Γόμφων» του δήμου Πύλης, της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», με κωδικό ΟΠΣΑΑ:0035976486 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α)2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προϋπολογισμός Δημοπράτησης 495.000 ευρώ.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η βελτιστοποίηση της βατότητας εννέα (9) αγροτικών οδών, μέσω της ασφαλτόστρωσής τους, οι οποίες εξυπηρετούν αγροτικές καλλιέργειες. Οι δρόμοι βρίσκονται σε περιοχές αναδασμού και αγροτικής διανομής και περιβάλλουν αγροτεμάχια με χρήση γεωργικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων. Συγκεκριμένα, πρόκειται να ασφαλτοστρωθεί υφιστάμενο αγροτικό οδικό δίκτυο, συνολικού μήκους 2,541 km περίπου, στις Κοινότητες Λυγαριάς, Μουριάς και Γόμφων της Δημοτικής Ενότητας Γόμφων. Το πλάτος του οδοστρώματος των υφιστάμενων αγροτικών δρόμων που θα βελτιωθούν κυμαίνεται από 4,50m έως 5,50m.

Με την 5643/8-12-2022 (ΑΔΑ: Ψ7ΧΥ4653ΠΓ-ΞΙΙ) Απόφαση προέγκρισης της διακήρυξης μετηνοποίαξεκινάηδιαδικασίαυλοποίησηςτου1ουυποέργου:«Βελτίωσηπρόσβασηςσεγεωργικήγηκαι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Ε. Πιαλείας και Δ.Ε. Πύλης», της Πράξης με τίτλο «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δ.Ε. Πιαλείας και Δ.Ε. Πύλης» του δήμου Πύλης, της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», με κωδικό ΟΠΣΑΑ: 0035976479του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α)2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προϋπολογισμός Δημοπράτησης 495.000 ευρώ.

Με την υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται η βελτίωση της βατότητας πέντε(5) αγροτικών οδών, μέσω της ασφαλτόστρωσής τους, οι οποίες εξυπηρετούν αγροτικές καλλιέργειες.
Οι δρόμοι βρίσκονται σε περιοχές αναδασμού και αγροτικής διανομής και περιβάλλουν αγροτεμάχια με χρήση γεωργικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων στις κοινότητες Δ.Ε. Πιαλείας και Δ.Ε. Πύλης.
Το πλάτος του οδοστρώματος των υφιστάμενων αγροτικών δρόμων που θα βελτιωθούν κυμαίνεται από 3,50m έως 5,80 m.

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.
Η ανακοίνωση για την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ δημοπράτησης του έργου θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου 2022.
Το έργο Χρηματοδοτείται από το μέτρο 4.3.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α), που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών.
Πρόκειται για ένα έργο που ξεκινάει υλοποίηση σε χρόνο ρεκόρ, προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής περιφέρειας και των αγροτικών περιοχών.
Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών και αλιέων.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή