Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προειδοποιήσεις Λαβρόφ στο ΝΑΤΟ για αποστολή ειρηνευτικής δύναμης

Η Μόσχα έχει κατηγορήσει το Κίεβο ότι παρεμποδίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες κάνοντας προτάσεις που δεν μπορεί να δεχτεί η Ρωσία.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε μια ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Την περασμένη εβδομάδα η Πολωνία ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει επισήμως μια πρόταση για την ανάπτυξη μιας διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής στην Ουκρανία κατά την επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Ελπίζω να αντιλαμβάνονται τι λένε», είπε ο Λαβρόφ στο προσωπικό και στους φοιτητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.

«Αυτή θα είναι η ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ των Ρώσων και των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, την οποία όλοι, όχι μόνο έχουν προσπαθήσει να αποφύγουν, αλλά έχουν πει ότι δεν θα πρέπει να συμβαίνει και στη θεωρία», είπε ο Λαβρόφ.

Η Μόσχα έχει κατηγορήσει το Κίεβο ότι παρεμποδίζει τις ειρηνευτικές συνομιλίες κάνοντας προτάσεις που δεν μπορεί να δεχτεί η Ρωσία.

Η Ουκρανία έχει δηλώσει πρόθυμη να διαπραγματευτεί αλλά δεν θα παραδοθεί ούτε θα δεχτεί τα ρωσικά τελεσίγραφα.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι ουκρανικές αρχές υπαναχωρούν από τις ίδιες τις προτάσεις τους στις συνομιλίες καθιστώντας δύσκολο να επιτευχθεί πρόοδος.

«Οι συνομιλίες έχουν ξεκινήσει, είναι δύσκολες επειδή η ουκρανική πλευρά…διαρκώς αλλάζει άποψη και υπαναχωρεί από τις ίδιες τις προτάσεις της», είπε ο Λαβρόφ.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε νωρίτερα σήμερα τις συνομιλίες με τη Ρωσία δύσκολες και κάποιες φορές συγκρουσιακές.

Η Ρωσία έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στο πλαίσιο μιας «ειδικής επιχείρησης», όπως την έχει χαρακτηρίσει, για την αποστρατιωτικοποίηση και «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επιδείξει μεγάλη αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει αυστηρές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την εξαναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

in.gr

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή