Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προετοιμασίες στη Λάρισα για το διεθνές συνέδριο του δικτύου Major Cities of Europe

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση στη Λάρισα του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου του Δικτύου Major Cities of Europe.

Ως γνωστόν ο Δήμος Λαρισαίων και το Δίκτυο Major Cities of Europe, διοργανώνουν το ετήσιο διεθνές συνέδριο του Δικτύου, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά δια ζώσης στην Ελλάδα, στη Λάρισα στις 2 – 4 Νοεμβρίου 2022, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών και Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΕΟΤ, της ΚΕΔΕ, της ΠΕΔ Θεσσαλίας του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, του e-trikala, του ΣΕΠΕ και του δικτύου CIVINET.

Για την εξέλιξη των εργασιών προετοιμασίας του σημαντικού αυτού γεγονότος για την Λάρισα ενημέρωσαν τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ο αν. δήμαρχος Γιώργος Σούλτης και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης Τάσος Γούσιος.

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου, οι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων, η πορεία των εγγραφών, καθώς και το πρόγραμμα επικοινωνίας και δημοσιότητας

Το συνέδριο απευθύνεται σε αιρετούς και στελέχη ΟΤΑ που αναλαμβάνουν ή και συμμετέχουν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και υπηρεσιών, εκπροσώπους επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας καθώς και σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές Διοίκησης και Οικονομίας, Χωροταξίας και Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας και σε όσους ενδιαφέρονται γενικά για τον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των πόλεων.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι:

  • Αξιοποιώντας αυτά που μάθαμε από την πανδημία του Covid
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός βάσει σχεδιασμού
  • Πλατφόρμες και μεγάλα δεδομένα (big data) για πόλεις
  • Ενδυνάμωση πολιτών και υπηρεσιακών στελεχών
  • Δημιουργία Έξυπνων Τόπων για Έξυπνη Διαβίωση και Τουρισμό
  • Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις»
  • Άρση εμποδίων μεταξύ υγείας, κοινωνικής φροντίδας και πρόνοιας
  • Ανθεκτικότητα και ασφάλεια στον φυσικό και ψηφιακό κόσμο
  • Κυβερνοασφάλεια και Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Το συνέδριο διεξάγεται στον φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων, με ταυτόχρονη μετάφραση από Αγγλικά σε Ελληνικά και αντίστροφα.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και δυνατότητα εγγραφής μπορείτε να βρει κανείς στον σύνδεσμο:

2022 Larissa

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή