Προετοιμάζεται για την κακοκαιρία ο Δήμος Τρικκαίων

Μέριμνα για να είναι έτοιμος σε περίπτωση σφοδρής κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες, λαμβάνει ήδη ο Δήμος Τρικκαίων.

Οι προβλέψεις της ΕΜΥ έχουν κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Πολιτική προστασία και η μέριμνα κινείται σε δύο επίπεδα:

1. Σχολεία
Η αρμόδια αντιδημαρχία Παιδείας επικοινώνησε ήδη με τους διευθυντές και τις διευθύντριες Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων. Εγινε ενημέρωση για τις άμεσες απαραίτητες ενέργειες που κυρίως από την Παρασκευή θα πρέπει να ακολουθηθούν ώστε τα κτήρια να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Συγκεκριμένα, δόθηκαν οδηγίες για τη διατήρηση ανοιχτής βρύσης, ώστε να αποτραπεί το πάγωμα του νερού, αλλά και να γίνει θέρμανση των κτηρίων, ώστε το πρωί της Δευτέρας να είναι έτοιμες οι αίθουσες.

Επίσης, έγιναν κάποιες παρεμβάσεις σε υδρορροές ορισμένων σχολείων, ώστε αυτές να θωρακιστούν.

Οπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Ακης Αναστασίου «είμαστε ήδη σε ετοιμότητα, παίρνουμε μέτρα πρόληψης και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές, ακόμη και των σχολείων που δεν είναι ανοιχτά».

2. Πολιτική προστασία
Ηδη από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δήμος Τρικκαίων προέβη σε αγορά 600 τόνων αλατιού, ενώ έχει προμηθευτεί τα τελευταία χρόνια και πρόσθετο εξοπλισμό σε μηχανήματα. Είτε με ειδικά διασκευασμένα οχήματα, είτε με νέα οχήματα 4Χ4, είτε με πρόσθετο εξοπλισμό, ο Δήμος Τρικκαίων ήδη προετοιμάζεται, σε περίπτωση χιονόπτωσης, κυρίως στα πιο απομακρυσμένα σημεία. Από το πρωί της Πέμπτης τοποθετούνται και σακιά με αλάτι σε κεντρικά σημεία των Τρικάλων.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ζιώγας, «είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε πιθανή κακοκαιρία, κάναμε την προεργασία, για να  μπορούμε να κινηθούμε βάσει σχεδιασμού».©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή