Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Προφορικές μαρτυρίες” ένα σπουδαίο πρόγραμμα από τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας (φωτο)

Συνεργάτες της Βιβλιοθήκης επισκέπτονται τα χωριά και καταγράφουν αλησμόνητες ιστορίες

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα καταγραφής της τοπικής προφορικής ιστορίας υλοποιεί η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας. Συνεργάτες της Βιβλιοθήκης, “γυρίζουν” τα χωριά της περιοχής, πραγματοποιώντας συνεντεύξεις και συγκεντρώνοντας οπτικοακουστικό υλικό, που θα αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη κιβωτό μνήμης για τις επόμενες γενιές.

Με αφορμή το πρόγραμμα, η Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας, ευχαρίστησε σήμερα όλους όσους συνέδραμαν στη μέχρι τώρα πορεία τους με την παρακάτω ανακοίνωση, ενώ δίνουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτή την τόσο σπουδαία εργασία.

“Στο πλαίσιο του προγράμματος «Προφορικές μαρτυρίες» που υλοποιεί η Βιβλιοθήκη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα και να προσκαλέσουμε και άλλους που επιθυμούν να συμμετέχουν.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την κα. Παπαχρήστου Βάϊα, τον κ. Μπαλατσό Νικόλαο, τον κ. Καρασίμο Παναγιώτη και τον κ. Σδόνα Χρήστο για την παραχώρηση συνεντεύξεων και οπτικοακουστικού υλικού.

Ενδεικτικά, στην Οξύνεια συναντήσαμε τον κύριο Χρήστο Σδόνα, ο οποίος εργάστηκε ως σαμαρτζής και μας περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο κατασκεύαζε τα σαμάρια για τα ζώα και τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Στην προσωπική του συλλογή εκτός από εργαλεία υπάρχουν και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν για να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες του σπιτιού, όπως σκάφη για το ζύμωμα, καζάνια και εξαρτήματα αργαλειού.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται και συνεργάτες επισκέπτονται ακόμη και χωριά του Δήμου Μετεώρων και Τρικάλων με σκοπό την καταγραφή ιστοριών.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 2432023041-3, για να δηλώσετε ενδιαφέρον.”

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή