Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόγραμμα DigiPlace: Επί τάπητος ψηφιακές λύσεις και on line περιήγηση στα Τρίκαλα

Με on line περιήγηση ενημερώθηκαν για τον Δήμο Τρικκαίων και τεχνολογικές του δράσεις, οι εταίροι δικτύου στο οποίο συμμετέχουν ο Δήμος και η e-trikala Α.Ε.

Πρόκειται για το δίκτυο DigiPlace, το οποίο, στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT, αποτελεί πεδίο συζήτησης και εύρεσης λύσεων για την ψηφιακή μετάβαση ευρωπαϊκών πόλεων.

Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για πτυχές του προγράμματος, που αφορούσαν και σε πραγματικές λύσεις σε ζητήματα που αντιμετωπίζουν ευρωπαϊκές πόλεις.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εταίροι του προγράμματος ενημερώθηκαν μέσω διαδικτυακής περιήγησης στα Τρίκαλα, τόσο για την καθημερινότητα και την ιστορία της πόλης, όσο και για την παρουσίαση τεχνολογικών εφαρμογών.

Έτσι οι εκπρόσωποι των πόλεων Messina (Ιταλία), Roquetas de Mar (Ισπανία), Oulu (Φινλανδία), Saint-Quentin (Γαλλία), Ventspils Digital Centre (Λετονία),  Portalegre (Πορτογαλία), Botoşani (Ρουμανία) ενημερώθηκαν αρχικώς από τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για τη στρατηγική, τους στόχους και την πορεία υλοποίησης της ψηφιακής μετάβασης.

Επίσης έγινε αναλυτική ενημέρωση για εφαρμογές του Smart Trikala («20000», περιβαλλοντικές μετρήσεις, φωτισμός και διαχείρισή του, διαχείριση στόλου οχημάτων, δίκτυο λυμάτων κ.α.), το smart farming, ενώ παρακολούθησαν και τον τρόπο λειτουργίας του Συστήματος Αποτρεπτικής Στάθμευσης που διευκολύνει ΑμεΑ.

Οι παρουσιάσεις έγιναν είτε στο GiSeMi Hub, τον κόμβο καινοτομίας του Δήμου Τρικκαίων, είτε στο control room του Smart Trikala.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των πόλεων ενημερώθηκαν για πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού των Τρικάλων στο πέρασμα των αιώνων, με δικτυακή περιήγηση πεζή και με ποδήλατο.

Η χρήση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού κατέστησε δυνατή τη συγκεκριμένη δικτυακή συζήτηση – παρουσίαση.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή