Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόγραμμα ERASMUS+ για το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων

Το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (1ο ΣΔΕ) Τρικάλων συμμετείχε σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με τίτλο: Επαυξημένη Πραγματικότητα και Πολιτιστική Κληρονομιά (Augmented Reality and Cultural Heritage) και κωδικό 2018-1-EL01-KA104-047273.

Η διάρκεια του προγράμματος ήταν μονοετής και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του 1ου Σ.Δ.Ε. Τρικάλων με το κέντρο Κατάρτισης «European Grants International Academy Srl (EGINA)» (Foligno – Italy).

Στόχος των Στρατηγικών Συμπράξεων που υλοποιούνται με επιχορήγηση από το πρόγραμμα Erasmus+ είναι να αποφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη για τους εκπαιδευόμενους και τους φορείς εκπαίδευσης που συμμετέχουν στις δράσεις, αλλά και να βελτιώσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα στόχευσε στην εξοικείωση και των εκπαιδευτικών στην χρήση της επαυξημένης πραγματικότητας και της χρήσης ολογραμμάτων για την προβολή χώρων πολιτισμικού ενδιαφέροντος σε αστικά και μη περιβάλλοντα.

Με τον τρόπο αυτό μπορεί να βρεθούν «θησαυροί» πολιτισμού σε διάφορα περιβάλλοντα (αστικά, περιαστικά, αγροτικά).

Όταν παρέχονται στους εκπαιδευτές ενηλίκων τα κατάλληλα τεχνικά, οργανωσιακά και κοινωνικά μέσα, πραγματώνεται η «ψηφιακή ενδυνάμωση».

Είναι κοινά αποδεκτό ότι ο εκπαιδευτής ενηλίκων με τη χρήση της τεχνολογίας και της εικόνας είναι σε θέση να δημιουργήσει το έναυσμα, τις κατάλληλες συνθήκες για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών του στόχων και να λειτουργήσει καλύτερα στο σημερινό διαπολιτισμικό εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Η εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Φολίνιο της Ιταλίας και συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Αγγέλης Βάϊος, Γκουντούρα Ευαγγελή και Καραντζούνη Ουρανία. Η συνάντηση έγινε στο Κέντρο Εκπαίδευσης «European Grants International Academy Srl (EGINA)».

Εκεί οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να «οργανώσουν» και να δημιουργήσουν εφαρμογές για ένα εικονικό μουσείο σε συνεργασία με το Centro Studi Americanistici «Circolo Amerindiano» Onlus (CSACA), να αναγνωρίσουν σημεία πολιτισμού σε αστικά και μη περιβάλλοντα αλλά και να επισκεφτούν το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ «Quintana Festival» που έλαβε χώρα στην πόλη Foligno.

Στο περιθώριο της δράσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στη Ρώμη, στην Περούτζια και να γνωρίσουν από κοντά τα μνημεία και τον πολιτισμό των πόλεων αυτών.

Ήταν μια πολύ επιτυχημένη συνάντηση, πολύ καλά οργανωμένη, με άψογη συνεργασία μεταξύ των εταίρων.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή