Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόγραμμα Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων

Την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και του Εσπερινού των Θεοφανείων και θα τελέσει την θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βυτουμά. Εν συνεχεία θα τελέσει την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου το πρωί, εορτή των Θεοφανείων, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας. Εν συνεχεία, θα τελέσει την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Μετά το πέρας της ακολουθίας, ως επικεφαλής Κλήρου και Λαού, θα μεταβεί στην Γέφυρα της Διάβας για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον αγιασμό των υδάτων του Πηνειού ποταμού.

Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου, θα τελέσει την θεία Λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καλογριανής.

Το απόγευμα και ώρα 4.00μ.μ ,θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσίνου, όπου θα τελέσει την ενθρόνιση του Καθηγουμένου της Μονής, Οσιωτάτου Μοναχού Ιωάννου Παλλάντζα, μετά την ανάδειξη της Μονής ως κυρίαρχης με βάση την έκδοση του Π.Δ. 73 (ΦΕΚ 199/Α/14.10.2022).

Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου το πρωί, θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του Όρθρου,θα τελέσει την θεία λειτουργία και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Καλαμπάκας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή