Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόγραμμα σταθμός για τη μείωση του κόστους ενέργειας σε νοικοκυριά και αγρότες από τον Κώστα Σκρέκα

Ξεκινά σήμερα Τρίτη η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα  «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ένα ακόμη σημαντικό πρόγραμμα, ύψους 238 εκατ. ευρώ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και αγρότες να εξοικονομήσουν χρήματα παράγοντας μόνοι τους το ρεύμα που χρειάζονται με σύστημα φωτοβολταϊκού με μπαταρία, ξεκινά σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα, που θα τεθεί σε λειτουργία από τις 14:00 σήμερα το μεσημέρι.

Ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν στην πράξη τη δέσμευση τους, υλοποιώντας ακόμα ένα ακόμα σημαντικό πρόγραμμα προς όφελος της κοινωνίας.

Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι νοικοκυριά και αγρότες. Η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού ξεκινά από 45% και φτάνει το 75% για τα νοικοκυριά. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους αγρότες είναι 40% έως 60%, ενώ η συνολική επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16.000 ευρώ για νοικοκυριά και 10.000 ευρώ για αγρότες.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία, συζύγους και εξαρτώμενα μέλη ατόμων με αναπηρία, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Η υποβολή των αιτήσεων καθώς και η έγκρισή τους γίνονται άμεσα, γρήγορα κι αυτοματοποιημένα, χωρίς ταλαιπωρία και περίπλοκη γραφειοκρατία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ και της χρήσης των κωδικών TAXISNET. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό μέχρις εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων, με απώτατο όριο το τέλος Ιουνίου 2024.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε πως «πιστοί στην ενεργειακή μας πολιτική συνεχίζουμε να δημιουργούμε καινοτόμα προγράμματα, που συμβάλλουν στη σταθερή μείωση των λογαριασμών ρεύματος των πολιτών, αλλά και στον περιορισμό του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος.  Με το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την ενεργειακή Δημοκρατία, καθώς χιλιάδες νοικοκυριά και αγρότες θα αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία, παράγοντας και αποθηκεύοντας τη δική τους βιώσιμη ενέργεια. Αποτελεί σταθερή απόφασή μας, η πορεία προς την πράσινη μετάβαση να γίνεται με όρους Δικαιοσύνης για όλους».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή