Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προγραμματικές συγκρίσεις και προεκλογικά διλήμματα στο Μαξίμου

   Μέσω της παρουσίας και των εξαγγελιών του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η ψυχολογία στο Μαξίμου ανέβηκε καθώς έγιναν σαφείς οι γραμμές και οι τομείς διαχωρισμού μεταξύ αυτού και της ΝΔ.

   Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι παρά τις παρόμοιες φορολογικές εξαγγελίες η ΝΔ αναφέρεται και απευθύνεται στα συμφέροντα της επιχειρηματικής τάξης.

   Επίσης, υπάρχει εμφανής αισιοδοξία στους κυβερνητικούς κύκλους σχετικά με την ασαφή πρόθεση του κ. Μητσοτάκη για μείωση του αφορολογήτου σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα.

   Επιπλέον, τονίστηκε το γεγονός της πρόθεσης του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει την τοπική αυτοδιοίκηση και τους Δήμους σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό καθώς θέτει την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ στους ίδιους τους δήμους και διακόπτει απότομα τη χρηματοδότησή τους ενώ θα αυξομειώνεται αναλογικά το ποσό που θα είναι εξαρτώμενο από τις εκάστοτε χρηματοδοτικές ανάγκες.

    Η ψυχολογία του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε ακόμα πιο πολύ λόγω δύο δημοσκοπήσεων οι οποίες εκφράζουν τη περεταίρω συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τα ποσοστά της ΝΔ παραμένουν σταθερά. Η κυβερνητική φθορά παραμένει μικρή παρά και την πρόκληση αντιμετώπισης σοβαρών εθνικών και οικονομικών ζητημάτων ενώ οι αναποφάσιστοι και οι απέχοντες είναι αρκετοί.

   Έτσι, είναι φανερό το κλείσιμο της ποσοστιαίας ψαλίδας ενώ η έκβαση της μάχης θα κριθεί πιο πολύ στον οικονομικό τομέα και στα ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών.

   Τέλος, η άμεση επιθυμία του Μαξίμου είναι η μετατροπή του κλίματος καχυποψίας για τις εξαγγελίες Τσίπρα και αγανάκτησης των πολιτών σε κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας πράγμα που θα επέλθει μόνο μέσα από την υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή