Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προκαλούν την κοινωνία

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Εδώ και κάμποσα χρόνια, οι πολίτες διαπιστώνουν, ότι κάτι δεν πάει καλά με το πολιτικό σύστημα και αυτό δημιουργεί αγκυλώσεις και στρεβλώσεις στην λειτουργία της Δημοκρατίας.

Τα περισσότερα, απ’ όσα λέγονται προεκλογικά, δεν υλοποιούνται, ενώ οι κυβερνήσεις φέρουν στο προσκήνιο, θέματα, που δεν έχουν ποτέ δημοσιοποιηθεί, υποτιμώντας έτσι την αξιοπρέπεια και την νοημοσύνη του Λαού.

Έτσι ευτελίζουν την Δημοκρατία, διχάζουν την κοινωνία, εφαρμόζοντας το Ρωμαϊκό «διαίρει και βασίλευε», που διατύπωσε για πρώτη φορά ο Νικολό Μακριαβέλι στο έργο του «Ηγεμόνας», αν και η πατρότητα αυτού αποδίδεται στον Φίλιππο Β΄, Βασιλέα της Μακεδονίας (382-336π.Χ.).

Αυτό γίνεται, για να κυβερνούν οι πολιτικοί με ασφάλεια και για να διατηρούν την εξουσία.

Προκειμένου, σήμερα, η κυβέρνηση να αποσπάσει την προσοχή της κοινωνίας από τα τεράστια κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που την απασχολούν, ο Μητσοτάκης φέρει, απανωτά νομοσχέδια, άσχετα, που τινάζουν την «μπάνκα» στον αέρα και προκαλούν την κοινωνία.

Την ίδια τακτική εφάρμοσε και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα, για το θέμα των Σκοπίων, και αναστάτωσε την χώρα και φυσικά το πλήρωσε, χάνοντας την εξουσία.

Τόσο επείγον και τόσο μεγάλο θέμα είναι ο «γάμος» των ομόφυλων ζευγαριών, που στην Ελλάδα είναι γύρω στα (500), και ο Πρωθυπουργός έχει αναστατώσει την χώρα;

Ας βελτίωνε το «Σύμφωνο Συμβίωσης» που θεσμοθετήθηκε το 2008 και το 2015, για να δώσει λύση χωρίς να προκαλεί την Εκκλησία και χωρίς να διχάζει την κοινωνία.

Παίρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ένα μεγάλο και αστάθμητο ρίσκο, που μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω και να έχουμε έναν σύγχρονο «Πελοποννησιακό» πόλεμο.

Σεισμός έγινε σ΄όλα τα κόμματα και οι «αντάρτες» ξεφύτρωσαν, αρνούμενοι να υποταχθούν στα κελεύσματα των Μητσοτάκη και Κασελάκη.

Είναι αδιανόητο οι λίγοι ομοφυλόφιλοι ή οι Λοατκι ή οι Γκέι, να καταστρέφουν τα πάντα για να πετύχουν τον … «γάμο», ο οποίος φέρει «διαζύγιο» στα πολιτικά κόμματα, ενώ το παιδί θέλει πατέρα και μητέρα και παππού και γιαγιά για να είναι κανονικός άνθρωπος.

Δεν έχει διαβρωθεί τόσο η κοινωνίας μας, ώστε να ανέχεται τέτοιου είδους φαινόμενα.

Η δήλωση του Μητροπολίτη Κηφισιάς Κυρίλλου, ότι «δεν μπορεί το μυαλό να αναπτυχθεί μέσα σε αρρωστημένο σώμα», δείχνει το μέγεθος της σύγκρουσης των ΛΟΑΤΚΙ, που μάζεψε ο Πρωθυπουργός στην κυβέρνηση, με την Εκκλησία και με την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας.

Ο Θεός και η φύση έπλασαν «άρρεν και θήλυ» σ’ όλα τα στρώματα της ζωής από τα φυτά μέχρι τα ζώα, τα έντομα και τον άνθρωπο και, για να περάσουν το νομοθετικό «έκτρωμα», εκβιάζουν τους βουλευτές με «κομματική πειθαρχία» και ενδεχομένως με διαγραφές.

Ο Μητσοτάκης «χρύσωσε» το χάπι αυτό και πρότεινε οι μεν Υπουργοί να το ψηφίσουν  οι δε Βουλευτές, που είναι αρνητικοί, να μην προσέλθουν και ρίξουν αρνητική ψήφο, γιατί θα χάσει η κυβέρνηση την «δεδηλωμένη» και θα πέσει.

Δεν υπάρχει κανένας νόμος ούτε κανένα άρθρο του Συντάγματος, που να κάνει λόγο για «κομματική πειθαρχία» και «Αποχή».

Η «Κομματική πειθαρχία» είναι ένα εύρημα των Πρωθυπουργών και των Αρχηγών των πολιτικών μορφωμάτων, για να υποτάξουν τους βουλευτές και για να τους μετατρέψουν σε άβουλα και πειθίνια όργανα.

Οι πολίτες και οι βουλευτές δεν είναι «Λοτοφάγοι». Το Σύνταγμα ορίζει, άρθρο 60, ότι «οι Βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Το ίδιο ισχύει και για τους πολίτες, αρκεί να μην παραβιάζονται οι νόμοι.

Η «κομματική πειθαρχία» και η Αποχή» δείχνουν, πως η Δημοκρατία είναι προβληματική και διολισθαίνει στα δύσκολα μονοπάτια της «εκτροπής».

Πολύ σωστά σήκωσε «μπαϊρακή» ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, για τον «γάμο», την «τεκνοθεσία» και για τους «μετανάστες» και έφερε τα τρωκτικά του Μαξίμου σε κατάσταση απόγνωσης και πανικού.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί τα δύο φύλλα «άρρεν και θήλυ εποίησε ο Θεός» και ενώ η Εκκλησία ευλογεί τον γάμο, του άνδρα και της γυναίκας, ο Πρωθυπουργός γίνεται … δημιουργός του «Τρίτου φύλου».

Ο Μητσοτάκης κατάργησε, την από το 1982 «Γραμματεία Ισότητας των φύλων» και με το Προεδρικό διάταγμα 7/2023, ίδρυσε την «Γενική Γραμματεία Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για να … ευλογήσει τον γάμο των ομοφύλων.

Κάνουν καλά την δουλειά τους οι ομόφυλοι που έχει δίπλα του ο Πρωθυπουργός.

Δεν έχουν άδικο πολλοί πολίτες, που τονίζουν, πως την χώρα μας σήμερα την κυβερνούν, οι ΛΟΑΤΚΙ, οι ψευτοΑριστεροί, οι Απολιτικ, και τα «κουφάρια» του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ.

Εκείνοι που δεν έχουν κανένα λόγο είναι οι, πάλαια ποτέ, ΔΕΞΙΟΙ… Ας πρόσεχαν…!

Στο «φαύλο κύκλο» των νομοσχεδίων, που φέρει, γρήγορα – γρήγορα, ο Πρωθυπουργός είναι και το νομοσχέδιο των … δήθεν μεταρρυθμίσεων στον Ο.Σ.Ε., που τον διέλυσαν όλοι τους εδώ και χρόνια.

Ράβουν και ξηλώνουν στην κυβέρνηση και στρώνουν τραπέζι στους Ολιγάρχες.

Μπορεί η κοινωνία να είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά ο Πρωθυπουργός, μετά της συζύγου του, πήγε στα μπουζούκια για να … διασκεδάσει.

Πάντως αφού ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της κοινωνίας, που ο ίδιος δημιούργησε , είναι καλύτερο να φύγει «δια της πλαγίας οδού» παρά να υποστεί μια ταπεινωτική  ήττα στις Ευρωεκλογές.

Όσο για τους πολίτες, καλό θα είναι να εφαρμόσουν αυτό που έλεγε ο Διογένης ο Κυνικός (412-323π.Χ.) ότι «Η στάση απέναντι στην εξουσία πρέπει να είναι η ίδια με την στάση απέναντι στην φωτιά. Να μην στέκεσαι ούτε πολύ κοντά, για να μην καείς ούτε πολύ μακρυά, για να μην κρυώσεις»¨.

Δεν πρέπει να ξεχνούν οι πολίτες, πως « το κάλλιστο αποτύπωμα του ανθρώπου είναι το θάρρος της γνώμης» και όχι ο ραγιαδισμός και το ρουσφέτι.

Δυστυχώς, το ποτάμι της οργής για την ακρίβεια για στην εγκληματικότητα, για την προπαγάνδα, για τα ψέμματα, για την αισχροκέρδια, για τα θύματα και για την καταστροφή στην Θεσσαλία και στα Τέμπη, ξεχείλισε και είναι «κακό σημάδι» για τον τρόπο λειτουργίας της κοινωνίας, του κράτους και του πολιτεύματος.

Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα αλλά με ΝΟΜΟ….!

Τα ψέματα και το θέατρο Μητσοτάκη τελείωσαν, ενώ η GREEK ΜΑΦΙΑ θερίζει και ο «Σερίφης» της προστασίας του πολίτη.. παραθερίζει…!

Τα χειρότερα είναι πίσω και έρχονται.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή