Προπονητής στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας Βόλου ο 30χρονος με κορονωϊό

Στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας Βόλου εργάζεται ο 30χρονος γυμναστής που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση, περιγράφοντας όλες τις κινήσεις που έγιναν από την πλευρά τους, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των Αρχών και να περιοριστούν οι πιθανότητες διασποράς του ιού.

Όπως υπογραμμίζουν, με δική τους πρωτοβουλία έχει διακοπεί η λειτουργία όλων των τμημάτων καθώς και ότι ο ΕΟΔΥ δεν έδωσε εντολή για τεστ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ενημερωθήκαμε την Τετάρτη 3 Ιουνίου και ώρα 23.45 ότι η σύζυγος προπονητή της σχολής μας διαγνώστηκε θετική στον ιό covid- 19. Αμέσως ο υπεύθυνος της σχολής κος Σίμος Ιωάννης επικοινώνησε με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για να ενημερώσει για το περιστατικό και να λάβει οδηγίες. Ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε ότι δεν απαιτείται κάποια ενέργεια και θα πρέπει να περιμένουμε και τα αποτελέσματα του συζύγου προπονητή. Την ίδια ενημέρωση είχαμε και στην επικοινωνία το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου (ώρα 11:20).

Ενώ ο ΕΟΔΥ μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να κλείσει η σχολή, με απόφαση μας ενημερώθηκαν προσωπικά όλοι οι γονείς της σχολής ότι για καθαρά προληπτικούς λόγους και με γνώμονα πάντα την διασφάλιση της δημόσιας υγείας αναστέλλονται οι προπονήσεις όλων των τμημάτων.

Περί της 15.45 της Πέμπτης 4 Ιουνίου ενημερωθήκαμε ότι διαγνώστηκε θετικός και ο σύζυγος- προπονητής κάποιων τμημάτων της σχολή μας. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ για να ενημερώσουμε σχετικά.

Κατόπιν επικοινωνίας μας με την Πολιτική Προστασία, μας ζητήθηκε να τους στείλουμε την κατάσταση εισερχομένων- εξερχομένων αθλητών αποκλειστικά και μόνον από τα τμήματα που προπόνησε ο συγκεκριμένος προπονητής. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα τους και ξεκίνησε η διαδικασία ενημέρωσης των γονέων από την πολιτική προστασία.

Η επίσημη απόφαση του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας είναι απλή σύσταση -αποκλειστικά για τους αθλητές των τμημάτων του συγκεκριμένου προπονητή- να μην πάνε στο σχολείο για μια εβδομάδα. Δεν υπήρξε ποτέ εντολή του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για κλείσιμο της σχολής. Μολαταύτα, ως υπερβάλλον μέτρο πρόληψης- αποκλειστικής και μόνον πρωτοβουλίας της σχολής- αποφασίστηκε το κλείσιμο της προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των αθλητών και των οικογενειών τους.

Δεν υπήρξε ποτέ εντολή του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας για διεξαγωγή τεστ εξέτασης για κανέναν από τους αθλητές της σχολής, τους προπονητές και το προσωπικό, καθώς ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία θεωρούν τις επαφές αυτές χαμηλού κινδύνου».

magnesianews.gr©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή