Προς πώληση έξι ξενοδοχεία στον Ν. Τρικάλων

Ο τουρισμός πετυχαίνει αλλά ο ξενοδόχος… υποφέρει

 

Προς πώληση βρίσκονται έξι ξενοδοχεία στον Ν. Τρικάλων με το αντίτιμο για την αγορά τους να υπολογίζεται από τα 230χιλ ευρώ έως και 3,4 εκ ευρώ!

Όπως καταγράφει το Trikalanews.gr τα ξενοδοχεία που αλλάζουν χέρια, βρίσκονται σε Καλαμπάκα και Περτούλι, σε δύο από τις πλέον τουριστικές περιοχές του νομού Τρικάλων και προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Έτσι, η τουριστική κίνηση στον νομό Τρικάλων αυξάνει ραγδαία κάτι που θα περίμενε κανείς να οδηγεί και σε οικονομική ξενοδοχειακή «άνθιση», ωστόσο, οι ξενοδόχοι προβληματίζονται και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν απέναντι στις φορολογικές απαιτήσεις αλλά και στις δανειακές υποχρεώσεις που γεννήθηκαν κατά τα χρόνια της κρίσης.

Όπως επισημαίνει στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Τρικάλων Γιάννης Κουρούπας, εδώ και χρόνια επισημαίνονται σημαντικοί παράμετροι που συντελούν σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση για τα ξενοδοχεία αλλά δεν λαμβάνονται αποφάσεις ουσιαστικής στήριξης. Αποτέλεσμα, ξενοδοχειακές μονάδες να βγαίνουν εκτός λειτουργίας, να περνάνε στα χέρια των funds αλλά και να διατίθενται προς πώληση.

Την ίδια ώρα, δεν λαμβάνεται και κανένα μέτρο κατά των Airbnb που έχουν κατακλύσει την περιοχή και προκαλούν διπλό πρόβλημα. Από τη μία λειτουργούν με ανταγωνισμό απέναντι στον οργανωμένο ξενοδοχειακό κλάδο, και από την άλλη ανεβάζουν τα ενοίκια των ακινήτων μακροχρόνιας μίσθωσης.

 

 ©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή