Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προς Διοικητή Νοσοκομείου Τρικάλων: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω»

Διέξοδο στην αδιάλλακτη τακτική του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, κ. Δημήτρη Παρθένη, σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, αναζητά ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Τρικάλων.

Η διάρρηξη των σχέσεων του Συλλόγου και του διοικητή του Νοσοκομείου  – όπως εκτενώς έχουμε γράψει στο ρεπορτάζ με τίτλο: «Έκρυθμη κατάσταση στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Νοσοκομείο Τρικάλων» – προέκυψε,  μετά και  τις συνεχόμενες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού στη Μονάδα.

Με σημερινή δήλωσή του στο trikalanews.gr ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Κώστας Τσόγιας κάνει σαφές: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω στην αδιάλλακτη τακτική του διοικητή. Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε την υγεία και τις φλέβες μας. Είμαστε πολυμεταγγιζόμενοι. Δεν μπορεί να μετακινεί νοσηλεύτριες από την Μονάδα και να μας χιλιοτρυπάνε οι καινούργιες που δεν έχουν εμπειρία. Η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας δεν λειτουργεί ομαλά και ο κ. Παρθένης δεν κάνει τίποτα για αυτό».

Ο κ. Κ. Τσόγιας, έκανε επίσης λόγο για χωρισμό στρατοπέδων που έχει επέλθει στο Νοσοκομείο Τρικάλων, εξαιτίας της αλαζονικής και υπεροπτικής τακτικής του διοικητή του Νοσοκομείου: «Ο κ. Παρθένης έχει χωρίσει το Νοσοκομείο, σε Παρθενικούς και Αντιπαρθενικούς. Εμείς δεν μπαίνουμε σε παιχνίδια ισχύος και εξουσίας. Είμαστε έξω από αυτά. Υπερασπιζόμαστε την Υγεία μας και εκφράζουμε κραυγή αγωνίας.  Αλλά, όπου μαλώνουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια».

Να αναφέρουμε, ότι από τις 23 – 25 Νοεμβρίου, στην Αθήνα, θα διεξαχθεί η Πανελλήνια Ενημερωτική Εκδήλωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, στην οποία θα λάβει μέρος και ο Σύλλογος Τρικάλων και στην οποία έχουν κληθεί να παρευρεθούν,  ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης.

Σε αναμονή των τοποθετήσεών τους, επί των προβλημάτων στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας στο Νοσοκομείο Τρικάλων, να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr οι κυβερνητικοί βουλευτές στα Τρίκαλα, έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα, με τον κ. Χρήστο Σιμορέλη να στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου Πασχόντων με Μεσογειακή Αναιμία Νομού Τρικάλων, τον κ. Σάκη Παπαδόπουλο, να στηρίζει γενικότερα την στάση του διοικητή του Νοσοκομείου κ. Δ. Παρθένη και την κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, να κρατά αποστάσεις «άμαχου πληθυσμού» όπως χαρακτηριστικά μας μετέφεραν οι πληροφορίες μας.

Στο δελτίο Τύπου, πάντως, που εξέδωσε σήμερα ο Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Νομού Τρικάλων, ως απάντηση στις ανακοινώσεις αφενός του Δ.Σ. του Γ. Νοσοκομείου Τρικάλων και αφετέρου της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, καταλήγει, τονίζοντας: «Έχουμε δει πολλά από το 1987 που ιδρύσαμε τον σύλλογό μας. Στην αλαζονεία και την υπεροψία των διοικήσεων, που αντιμετωπίζουν το νοσοκομείο ως μαγαζάκι τους, δεν σκοντάφτουμε πρώτη φορά. Απλώς είναι η πρώτη φορά που μας συμβαίνει με αριστερή κυβέρνηση. Πρώτη φορά σκοντάφτουμε αριστερά».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή