Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προς την Δημοτική Αρχή Τρικάλων και τα «παπαγαλάκια» της…

Η πόλη δεν μπορεί να διοικηθεί με …επιστολές και …απειλές που σπεύδουν (ελέω μπάτζετ "Μύλου Ξωτικών") να κοινοποιήσουν οι … «πρόθυμοι»…
Όταν τις 330 μέρες τον χρόνο έχεις χάσει ως Δημοτική Αρχή πανηγυρικά και με τα χέρια κάτω την «μάχη της καθημερινότητας» σε σημείο να κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς η χειρότερη δημοτική Αρχή όλων των εποχών, δεν μπορεί να έχεις απαιτήσεις ότι θα τα καταφέρεις να κερδίσεις αυτή την «μάχη» τις υπόλοιπες 35 μέρες του χρόνου.
Όταν έχεις παρατήσει όλη την πόλη και τα περίχωρα δεν μπορείς να απαιτείς …συνεργασία λόγω του «Μύλου των Ξωτικών».
Αυτή η συνεργασία δεν την πετυχαίνεις με …επιστολές αλλά έχοντας δείξει όλο το προηγούμενο διάστημα πως είσαι κοντά στον δημότη σε ζητήματα καθημερινότητας και την κερδίζεις με το «σπαθί» σου και όχι με …επιστολές.
Αντιλαμβανόμαστε ότι το κυρίως …παλούκι που έχεις αυτή την στιγμή είναι η λαϊκή αγορά, αλλά αν δεν μπορείς να καθαρίσεις ούτε την λαϊκή που πάνω της έχεις τον στόλο των απορριμματοφόρων και του προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καταλαβαίνουμε γιατί 10 μέρες τώρα έχει αυτήν την εικόνα το κέντρο του Πύργου Τρικάλων…
Δυστυχώς έδειξες –και μας επιβεβαίωσες απόλυτα- με την επιστολή προς επαγγελματίες και παραγωγούς της λαϊκής αγοράς πως το μόνο που σε νοιάζει είναι οι …επισκέπτες της πόλης και τους …ιθαγενείς που είναι εδώ όχι 35 μέρες αλλά 365 μέρες τους αφήνεις στην τύχη τους.
Τι ζητάς; «Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων οφείλουν να συσκευάζουν σε πλαστικές ανθεκτικές σακούλες καλά κλεισμένες τα ευπαθή και δύσοσμα απόβλητα (κρέατα, κόκαλα, εντόσθια, ψάρια, υπολείμματα τροφών, φύλλα λαχανικών, σάπια φρούτα κ.λπ.) και να τα τοποθετούν μέσα στους κάδους απορριμμάτων το πολύ μία ώρα πριν την διέλευση του απορριμματοφόρου.
Σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται η εναπόθεση απορριμμάτων χύμα εντός ή εκτός των κάδων. Επίσης τα χαρτοκιβώτια να σπάζονται, να δένονται σε δέματα και να τοποθετούνται δίπλα στους μπλε κάδους», αναφέρεις στην επιστολή και …απειλείς «η μη συμμόρφωση με τις παραπάνω υποχρεώσεις. προβλέπει επιβολή των προβλεπομένων στον Κανονισμό προστίμων, τα οποία ανέρχονται μέχρι του ποσού των 600 ευρώ»…
Αλήθεια, αυτά δεν ισχύουν τις υπόλοιπες 330 μέρες τον χρόνο; 
Έκανες τίποτα από όλα αυτά για μια πόλη καθαρή;
Στην ίδια επιστολή, αναφέρεις 
«1. Να τηρείτε την καθαριότητα και την ευταξία των χώρων που καταλαμβάνουν οι πάγκοι πώλησης των προϊόντων σας.
2.  Να μην καταλαμβάνετε κοινόχρηστους ή ιδιωτικούς χώρους , εκτός των ορίων της έκτασης που σας αναλογεί, σύμφωνα με την άδειά σας.
3.  Να τηρείτε τους κανόνες υγιεινής και να διατηρείτε σε καλά κλεισμένες σακούλες τα απορρίμματα που παράγετε κατά την διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής- δημοτικής αγοράς. 
4.  Να μην ρυπαίνετε με την ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων και ιδιαιτέρων ευπαθών ειδών που αλλοιώνονται εύκολα (λέπια ψαριών, εντόσθια, κόκαλα, φύλλα λαχανικών, σάπια φρούτα, χύμα υπολοίπων προϊόντων, κ.τ.λ.) καθώς και ειδών συσκευασίας (χαρτοκιβώτια, τελάρα, κ.τ.λ.) 
5.  Μετά τη λήξη λειτουργίας της  λαϊκής αγοράς (14:30 μ.μ.)  υποχρεούστε να αποσύρετε τους πάγκους πώλησης των προϊόντων σας και να συλλέγετε τα απορρίμματα σε πλαστικές ανθεκτικές σακούλες καλά κλεισμένες και να τις εναποθέτετε στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων και όχι εκτός των κάδων. 
6.  Να μην εμποδίζετε το έργο της υπηρεσίας καθαριότητας και να συμμορφώνεστε με τις υποδείξεις των υπαλλήλων της υπηρεσίας» και …απειλείς

«Τα πρόστιμα και σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με τον Κανονισμό ανέρχονται μέχρι του ποσού των 600 ευρώ».

Όλα αυτά ισχύουν τις υπόλοιπες 330 μέρες τον χρόνο; 
Και αν ισχύουν γιατί δεν εφαρμόζονται;
Αλλά είπαμε. Ο φόβος, είναι να μην σε καταλάβουν και οι επισκέπτες πως είσαι για …φρου-φρου και αρώματα για …facebook, selfies και να μοιράζεις χάντρες και καθρεφτάκια σε …ιθαγενείς που θα σε χειροκροτάνε, θα σουν κάνουν like και θα σε «προστατεύουν» από όσους σου υπενθυμίζουν τις υποχρεώσεις σου και σε κριτικάρουν γιατί αποδείχθηκες χειρότερος από τους προηγούμενους…

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή