Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προσκύνημα στο Θρυλικό Ύψωμα 731

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, προσκυνηματική εκδρομή στο αιώνιο σύμβολο ανδρείας, ηρωισμού και αυταπάρνησης και ένα από τα πιο αιματοβαμμένα υψώματα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, μοναδικό και αξεπέραστο Πλέον 731 στις 2,3και 4 Νοεμβρίου 2018.

Θα γίνει αυτό το προσκύνημα, για να ξαναζωντανέψουν οι μνήμες οι τρανές,οι αιώνιες και οι ακατάλυτες. Να τοποθετηθούν λίγα στεφάνια στους απέριττους ή τους ανύπαρκτους τάφους, καμωμένα από λουλούδια της Τρικαλινής γης της οποίας υπήρξαν οι αθάνατοι εκείνοι υπερασπιστές του άπαρτου από τους Ιταλούς ξακουσμένου πλέον Υψώματος 731.

Να τελεστεί τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των παλικαριών από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα,που είχαν αδελφικά στελεχώσει τον θρύλο των Συνταγμάτων,τον ακατανίκητο και το ηρωικό 5ο Σύνταγμα πεζικού Τρικάλων, που διοικούσε ο θρυλικός Συνταγματάρχης Γεωργούλας και συμπαρατάσσονταν οι ηρωικοί ταγματάρχες:Αντώνης Γούλας και Δημήτρης Κασλάς.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο οδοιπορικό μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο 105 στον 1ο όροφο και στα τηλέφωνα (24310-35106 και 6973365922) της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή