Προσλαμβάνεται στην e-trikala ο 75χρονος πρώην πρόεδρος Βαλτινού λόγω «εξαιρετικών προσόντων»;

Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία του νυν προέδρου της κοινότητας Βάιου Τσιγάρα (ΒΙΝΤΕΟ )

Το πρώτο μέτωπο σύγκρουσης στο χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ένα ζήτημα που αφορά το Βαλτινό. Δεν μιλάμε για πρόβλημα καθημερινότητας αλλά για ένα πολιτικό πρόβλημα βάσει όσων ανέδειξε η πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στον ρόλο του 75χρονου πρώην προέδρου της Κοινότητας, ο οποίος εκλεγόταν επί δεκαετίες στην περιοχή έναντι του νυν προέδρου Βάιου Τσιγάρα ο οποίος και ανήκει στην παράταξη της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση κατήγγελλε ότι η δημοτική αρχή παρέδωσε κλειδιά δομών στο Βαλτινό στον πρώην πρόεδρο (υποψήφιος της συμπολίτευσης) ενώ χρησιμοποίησε εκφράσεις όπως «δερβέναγας» του Βαλτινού κάνοντας λόγο για επιχείρηση «καπελώματος» του νυν προέδρου.

Η συνέχεια, όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr δόθηκε σε εν μέσω ακόμη μεγαλύτερης έντασης μετά την απάντηση της δημοτικής αρχής, και συγκεκριμένα του προέδρου της e-Trikala Φόρη Ρόμπου και του αντιδημάρχου Σάκη Σκρέκα.

Ο Σάκης Σκρέκας παραδέχτηκε ότι έδωσε κλειδιά στον εν λόγω αυτοδιοικητικό, ο οποίος παραμένει στο τοπικό συμβούλιο της περιοχής ως αντιπρόεδρος με σκοπό να εξυπηρετήσει σε διάφορα ζητήματα. Ο Φόρης Ρόμπος από την πλευρά του, πήγε το θέμα ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας ότι η e-trikala θα προσλάβει τον 75χρονο πρώην πρόεδρο για να παρέχει υπηρεσίες στο Βαλτινό αλλά και στα γύρω χωριά.

Παρόντας βέβαια και ο νεαρός Βάιος Τσιγάρας, νυν πρόεδρος του Βαλτινού, ο οποίος επισήμανε ότι δεν έχει πρόβλημα συνεργασίας με τη δημοτική αρχή, ωστόσο εξέφρασε τους προβληματισμούς τους όσον αφορά το ζήτημα του πρώην προέδρου τονίζοντας ότι θα πρέπει να ενθαρρυνθεί ένα νέο πρόσωπο στο να «μάθει τα κατατόπια» της περιοχής και να προσφέρει υπηρεσίες.

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν λογικό να διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους με τον δήμαρχο να παίρνει θέση κάνοντας λόγο για έναν μικρό μισθό «της τάξεως των 250 ευρώ» αλλά και ξεκαθαρίζοντας ότι η πρόσληψη είναι απόφαση της e-trikala που σε αυτή την περίπτωση δρα ανεξάρτητα.

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …
Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την πυρκαγιά στον Βιολογικό

Ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την πυρκαγιά στον Βιολογικό

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ενημερώνει τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Βιολογικού λόγω του έντονου καπνού από πυρκαγιά …
Τρίκαλα: Καίγονται τα σκουπίδια στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Τρίκαλα: Καίγονται τα σκουπίδια στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων …