Προσοχή στην απόρριψη κλαδιών – Αναστάτωσε φωτιά στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων!

Με την παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας η κατάσβεση

Μια φωτιά που ξέσπασε στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων, θορύβησε αρκετά τόσο τις πυροσβεστικές Αρχές όσον και τον Δήμο Τρικκαίων.

Η φωτιά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr, ξέσπασε σε χώρο όπου οι κάτοικοι της περιοχής χρησιμοποιούσαν για την απόρριψη κλαδιών, ενώ κάτι τέτοιο έχει επισημανθεί πολλές φορές και από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι ενέχει κινδύνους και δη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο σημείο έσπευσε τόσο η Πυροσβεστική όσο και μηχανήματα των υπηρεσιών καθαριότητας και πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρικκαίων που συνέδραμαν καθοριστικά στη γρήγορη κατάσβεση και στη μη επέκταση της πυρκαγιάς σε παρακείμενες εκτάσεις.

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος του κινδύνου μιας τέτοιας τακτικής, αρκεί να αναλογιστούμε ότι όλες τις προηγούμενες μέρες έβρεχε και η πυρκαγιά ξέσπασε χθες, τη μία και μοναδική μέρα με σχετικά καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

Το συμβάν θορύβησε τον αντιδήμαρχο Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Χριστόφορο Ρόμπο, ο οποίος μιλώντας σχετικά στο Trikalanews.gr κάλεσε τους δημότες να μην προβαίνουν σε απόρριψη κλαδιών σε διάφορες εκτάσεις αλλά να καλούν το 2431020000 ώστε να ενημερώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες αναλαμβάνουν την αποκομιδή τέτοιων υλικών.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …