Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΡΟΣΟΧΗ! Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα ορεινά του νομού Τρικάλων

Με χαμηλές θερμοκρασίες ξεκίνησε η κακοκαιρία Μπάρμπαρα στον νομό Τρικάλων και παγετό στα πεδινά. Ταυτόχρονα ο αέρας είναι ένα από τα καιρικά φαινόμενα που φαίνεται ότι θα μας ταλαιπωρήσουν σήμερα οπότε όσοι κινούνται καλό θα είναι να είναι προσεκτικοί. Στα ορεινά, οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται ανά διαστήματα από προχθές με πιο ισχυρές αυτές που σημειώνονται στον ορεινό όγκο Καλαμπάκας προς Ιωάννινα και Γρεβενά.

Όπως αναφέρει στο trikalanews.gr ο διοικητής της Τροχαίας Τρικάλων κ. Κώστας Κωστακόπουλος, η τροχαία είναι επί ποδός. Μεγάλο βάρος δίνεται όπως είναι φυσικό στον άξονα της Εθνικής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων και προς Γρεβενά ενώ δυνάμεις της τροχαίας βρίσκονται και μετά την Πύλη προς Περτούλι. Η Περιφέρεια προχωρά σε καθαρισμούς και ρίχνει αλάτι σε όλο το οδικό δίκτυο όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις και όπου υπάρχει ο κίνδυνος πάγου.

Το σημαντικό ωστόσο είναι ότι από χθες το βράδυ στις 10, υπάρχει σε ισχύ απόφαση κατά την οποία κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να κινηθεί στον ορεινό όγκο και συγκεκριμένα μετά την Πύλη, μετά το Μουργκάνι και στα ορεινά του Δήμου Φαρκαδόνας και Τρικάλων, χωρίς αλυσίδες.

Όπως είπε ο κ. Κωστακόπουλος, θα γίνουν έλεγχοι και υπενθυμίζεται ότι πλέον προβλέπεται τσουχτερό πρόστιμο σε περίπτωση που στο αυτοκίνητο δεν υπάρχουν αλυσίδες ανεξάρτητα αν χρειάζεται η εφαρμογή τους στα ΙΧ ή όχι.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή