ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Πρόστιμα σε Τρικαλινές επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου

24 Oct 2021

Πρόστιμα συνολικού ύψους 25.750 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχων για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου που πραγματοποίησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) από 20 μέχρι 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλία.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το χρονικό διάστημα από 20 μέχρι 23 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού παράνομου εμπορίου, στις φυσικές έδρες ηλεκτρονικών καταστημάτων και σε προμηθευτές ηλεκτρονικών καταστημάτων στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Μάλιστα για τους ελέγχους στα Τρίκαλα υπήρξε συνεργασία και με τη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Τρικκαίων.

Εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 4.504 τεμάχια απομιμητικών ειδών ένδυσης, υπόδησης, γυαλιά ηλίου, παιχνίδια, αξεσουάρ κινητών κ.α.

Επιπρόσθετα στις επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 25.750 ευρώ, για εμπορία και διακίνηση απομιμητικών αγαθών, σύμφωνα με τη νομοθεσία, ενώ άρχεται η διαδικασία διαγραφής των ιστοσελίδων των ηλεκτρονικών καταστημάτων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με εντολή της ΔΙΜΕΑ.

Όπως σημειώνεται από στελέχη του υπουργείου, οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Trikalanews
Author: Trikalanews

Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Ενημερωτική εκδήλωση στην Καλλιθέα Ελασσόνας για τον αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας-Κονγκό

Ενημερωτική εκδήλωση στην Καλλιθέα Ελασσόνας για τον αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας-Κονγκό

Ο ΕΟΔΥ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ελασσόνας ενημέρωσαν τους πολίτες για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.