Βουλευτική ΕκπροσώπησηΠρωτοσέλιδα

Πρόστιμα ύψους €1.380.000 σε 13 επιχειρήσεις για αθέμιτη κερδοφορία – «Καμία ανοχή» διαμηνύει ο Σκρέκας

4 Apr 2024

«Καμία ανοχή, συνεχίζουμε με αυστηρούς ελέγχους και τιμωρία της αισχροκέρδειας σε όλη την αγορά. Πληρώνουν ακριβά όσοι παραβιάζουν το νόμο», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας

Πρόστιμα συνολικού ύψους 1.380.000 ευρώ για αθέμιτη κερδοφορία επέβαλε το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 13 επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης διαπιστώθηκαν παραβάσεις των διατάξεων περί αθέμιτης κερδοφορίας, δηλαδή για αποκόμιση μικτού κέρδους υψηλότερου από το αντίστοιχο μικτό κέρδος του 2021 σε συγκεκριμένα προϊόντα από 13 διαφορετικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 54 του ν. 5045/2023, περί ανακοίνωσης των επωνυμιών των επιχειρήσεων στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους μεγαλύτερο από 50.000 ευρώ, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα ως ακολούθως:

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Η μάχη της κυβέρνησής μας και του Υπουργείου Ανάπτυξης για την έμπρακτη καταπολέμηση της ακρίβειας και του πληθωρισμού της απληστίας είναι διαρκής.  Δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή, συνεχίζουμε και εντείνουμε, με αυστηρούς ελέγχους, την τιμωρία της αισχροκέρδειας σε όλη την αγορά.  Όλοι όσοι δεν τηρούν το νόμο, εντοπίζονται και πληρώνουν  ακριβά κάθε παράβαση. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα των νέων μέτρων είναι ήδη ορατά με αποκλιμάκωση των τιμών σε χιλιάδες βασικά προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση, δεν εφησυχάζουμε, ενδυναμώνουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και προωθούμε αποφασιστικά  το έργο τους  μέχρι να διορθωθούν όλες οι στρεβλώσεις στον χώρο του εμπορίου και να επικρατήσει η νομιμότητα και ο υγιής ανταγωνισμός στην αγορά, προς όφελος όλων των καταναλωτών».

*Το καταναλωτικό κοινό καλείται, όταν εντοπίζει φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από επιχειρήσεις, να υποβάλει καταγγελία στην ψηφιακή πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης (https://kataggelies.mindev.gov.gr/).

Trikalanews
Author: Trikalanews

Η ΔΕΥΑΤ στέλνει εξώδικα — αλλά αφήνει τον λογαριασμό στον πολίτη

Η ΔΕΥΑΤ στέλνει εξώδικα — αλλά αφήνει τον λογαριασμό στον πολίτη

Η δημοσιογραφία δεν παίζει τον ντετέκτιβ: ποιος εκθέτει τελικά τη ΔΕΥΑΤ στους δρόμους των Τρικάλων; …
Ντίνος Μπάρδας: Το «άδειασμα» στον Μητσοτάκη και το δικό του πολιτικό αποτύπωμα

Ντίνος Μπάρδας: Το «άδειασμα» στον Μητσοτάκη και το δικό του πολιτικό αποτύπωμα

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΝΔ ρίχνει ευθύνες για την ήττα στη Θεσσαλία, αλλά κουβαλά κι ο ίδιος μια σφραγίδα που …
Γιώργος Ζιώγας: «Μετά από δύο θητείες δεν θα πρέπει να είμαι ξανά υποψήφιος»

Γιώργος Ζιώγας: «Μετά από δύο θητείες δεν θα πρέπει να είμαι ξανά υποψήφιος»

Ξεκάθαρος ο πρόεδρος της Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων για το όριο θητειών και τη συνέχεια στην τοπική αυτοδιοίκηση …
Stand Up στον Ληθαίο: Γέλιο, αέρας και… ντεμπούτο έκπληξη από Λάππα και Νταλάση!

Stand Up στον Ληθαίο: Γέλιο, αέρας και… ντεμπούτο έκπληξη από Λάππα και Νταλάση!

Μια αξέχαστη βραδιά stand up δίπλα στον Ληθαίο, με γέλιο, έκπληξη και νέα ταλέντα που τόλμησαν το μικρόφωνο …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.