Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόστιμα μέχρι 500€ για λάθη και καθυστερημένες φορολογικές δηλώσεις

Αντιμέτωποι με πρόστιμα θα έρθουν όσοι καθυστερήσουν ή υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση με λάθη, όπως έκανε γνωστό η ΑΑΔΕ. Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση για την υποβολή τους, η οποία είναι την προσεχή Παρασκευή, 29 Ιουνίου.
 
Επίσης, η ΑΑΔΕ εξέδωσε οδηγό για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης από μισθωτούς και συνταξιούχους, όπου δημοσιοποιεί και τα πρόστιμα με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι όσοι καθυστερήσουν να τις υποβάλλουν, ή το κάνουν με σημαντικά λάθη ή παραλείψεις. Συγκεκριμένα:
 
• Εάν ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα ή υποβάλλει ελλιπή φορολογική δήλωση -από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρους- επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ.
 
• Εάν από την υποβολή της εκπρόθεσμης δήλωσης προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου τότε ο φορολογούμενος επιβαρύνεται, αρχικά, με την επιβάρυνση των 100 ευρώ. 
 
• Εάν, ωστόσο, έχει παρέλθει και η προθεσμία καταβολής του φόρου, τότε επιβαρύνεται και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Οι τόκοι υπολογίζονται επί του φόρου που προκύπτει με προσαύξηση ύψους 0,73% για κάθε μήνα που παρήλθε από την καταληκτική ημερομηνία καταβολής του φόρου μέχρι την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης.
 
• Εάν ο φορολογούμενος είναι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και από τη δήλωση που υπέβαλε εκπρόθεσμα προκύπτει φόρος προς πληρωμή, τότε η φορολογική Αρχή θα του καταλογίσει πρόστιμο ύψους 250 ευρώ, εφόσον τηρεί απλογραφικά βιβλία. Στην περίπτωση των διπλογραφικών βιβλίων το ίδιο πρόστιμο «εκτοξεύεται» στα 500 ευρώ.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή