Πρόστιμα μέχρι 500€ για λάθη και καθυστερημένες φορολογικές δηλώσεις

26 Jun 2019 Ελλαδα
Αντιμέτωποι με πρόστιμα θα έρθουν όσοι καθυστερήσουν ή υποβάλλουν την φορολογική τους δήλωση με λάθη, όπως έκανε γνωστό η ΑΑΔΕ. Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση για την υποβολή τους, η οποία είναι την προσεχή Παρασκευή, 29 Ιουνίου.
 
Επίσης, η ΑΑΔΕ εξέδωσε οδηγό για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης από μισθωτούς και συνταξιούχους, όπου δημοσιοποιεί και τα πρόστιμα με τα οποία θα έρθουν αντιμέτωποι όσοι καθυστερήσουν να τις υποβάλλουν, ή το κάνουν με σημαντικά λάθη ή παραλείψεις. Συγκεκριμένα:
 
• Εάν ο φορολογούμενος δεν υποβάλλει ή υποβάλλει εκπρόθεσμα ή υποβάλλει ελλιπή φορολογική δήλωση -από την οποία δεν προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρους- επιβαρύνεται με πρόστιμο 100 ευρώ.
 
• Εάν από την υποβολή της εκπρόθεσμης δήλωσης προκύπτει υποχρέωση καταβολής φόρου τότε ο φορολογούμενος επιβαρύνεται, αρχικά, με την επιβάρυνση των 100 ευρώ. 
 
• Εάν, ωστόσο, έχει παρέλθει και η προθεσμία καταβολής του φόρου, τότε επιβαρύνεται και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. Οι τόκοι υπολογίζονται επί του φόρου που προκύπτει με προσαύξηση ύψους 0,73% για κάθε μήνα που παρήλθε από την καταληκτική ημερομηνία καταβολής του φόρου μέχρι την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης.
 
• Εάν ο φορολογούμενος είναι επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και από τη δήλωση που υπέβαλε εκπρόθεσμα προκύπτει φόρος προς πληρωμή, τότε η φορολογική Αρχή θα του καταλογίσει πρόστιμο ύψους 250 ευρώ, εφόσον τηρεί απλογραφικά βιβλία. Στην περίπτωση των διπλογραφικών βιβλίων το ίδιο πρόστιμο «εκτοξεύεται» στα 500 ευρώ.
admins
Author: admins

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …