Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόστιμο σε Τρικαλινό που έβαλε φωτιά σε οικόπεδο!

Εντατικοί έλεγχοι και περιπολίες από την Πυροσβεστική – Έκκληση προς τους πολίτες

Την ώρα που στη χώρα μας οι Πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν «μάχη» με τα πύρινα μέτωπα, κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές και πολίτες είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη, υπάρχουν ορισμένοι που δεν βάζουν μυαλό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr το μεσημέρι της Τετάρτης, ξέσπασε φωτιά σε οικόπεδο στην Φανερωμένη και μάλιστα μέσα στο χωριό. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ωστόσο ήταν άμεση, δεν πήρε διαστάσεις και απετράπησαν τα χειρότερα.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι υπαίτιος της πρόκλησης της φωτιάς ήταν ένας κάτοικος του χωριού που προχώρησε σε θερμές εργασίες και στον οποίο οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής επέβαλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Εδώ να αναφερθεί πως εκείνη την ώρα, στην Πυροσβεστική είχε «σημάνει» συναγερμός καθώς κλήθηκε να επέμβει σε ακόμη δυο σοβαρά περιστατικά, τα τροχαία στο Μεγαλοχώρι και την Οιχαλία.

Έκκληση στους πολίτες

Η Πυροσβεστική απευθύνει για ακόμη μια φορά έκκληση στους πολίτες, εν μέσω αντιπυρικής περιόδου και σε μέρες που καταγράφονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, να ακολουθούν τη νομοθεσία και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να μην βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες αλλά και να στηρίξουν την προσπάθεια των πυροσβεστών, ώστε να κάνουν το καθήκον τους.

Εντατικές περιπολίες και έλεγχοι

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα συνεχίσουν με εντατικούς ρυθμούς να προχωρούν σε περιπολίες και ελέγχους προς αποφυγή πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των υποχρεωτικών μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες.

Τέλος, να σημειωθεί πως οι παραβάτες κινδυνεύουν με υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή