Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρώτα γιατρός, μετά όλα τα άλλα!….

Μετά από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο με υπονοούμενα για εξαργύρωση πολιτικών επιταγών, θέση πήρε ο ιατρός, με τα δύο ιατρεία, Χρίστος Λιάπης, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του, ότι για την αντιπολιτευτική του δράση δεν απαιτεί πολιτικές θέσεις και θα παραμείνει γιατρός.

Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook φανερά αγανακτισμένος και κουρασμένος, από την πρόσφατη λειτουργία του ιατρείου του στην Καλαμπάκα αναφέρει τα κάτωθι:

“Πρώτα γιατρός, μετά όλα τα άλλα!….

H “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι έγκριτη και ακριβής. Με τιμά με τη φιλοξενία των δημόσιων τοποθετήσεών μου από τα χρόνια της Ευρωβουλής των Εφήβων στο Στρασβούργο, όπου συμμετείχα ως μαθητής του 3ου Λυκείου Λαρίσης και από το 2ο έτος των Ιατρικών μου Σπουδών στο ΑΠΘ, οπότε και ξεκίνησα τη συστηματική αρθρογραφία μου στις σελίδες της. Στο συγκεκριμένο όμως δημοσίευμα, του περασμένου Σαββάτου, οι αναφορές της «Ε» στο όνομά μου δεν είναι ακριβείς. Δεν υπέβαλα αίτηση για Διοικητής Νοσοκομείου (ούτε του Παν/κου Νοσοκομείου Λαρίσης ούτε κάποιου άλλου). Τουναντίον, αρνήθηκα την εξόχως τιμητική πρόταση που μου έγινε, να αναλάβω τη Διοίκηση μείζονος Υγειονομικού Σχηματισμού της χώρας. Φρονώ πως η αξιόλογη πρόταση αυτή -την οποία δεν θα μπορούσα να αποδεχθώ καθότι πάνω από όλα είμαι γιατρός και ο γιατρός οφείλει να είναι ταγμένος στα ιατρεία του και στους ασθενείς του- μου έγινε, προφανώς, κατόπιν συνεκτιμήσεως της πολιτικής μου δράσης, αλλά πρωτίστως της ακαδημαικής και εμπράγματης εμπειρίας μου στον χώρο της Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας, ήτοι: Πτυχίο Ιατρικής ΑΠΘ, 2 μεταπτυχιακά (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και Παν/μιο του Michigan, στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας & Παν/μιο Αθηνών, στη Διεθνή Ιατρική και τη Διαχείριση Κρίσεων Υγείας), εμπειρία στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, ως Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας (Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας 2006-2008) και Συντονιστής Ιατρός στο ΕΚΕΠΥ. Και επιπλέον τούτων, Διδακτορικό από το ΕΚΠΑ και ειδίκευση στο Tufts (καθαρά σε τομείς κλινικής ιατρικής).
Όπως όμως έχω δηλώσει και σε πρόσφατη συνέντευξή μου: «….προσωπικά, ουδέποτε ζήτησα να εξαργυρώσω την ενεργή και συνεπή, καθόλη τη διάρκεια της προηγούμενης κυβερνητικής θητείας, αντιπολιτευτική μου δράση, στην οποία αναφέρεσθε, με την ανάληψη κάποιας κυβερνητικής θέσης. Έχω επάγγελμα από το οποίο βιοπορίζομαι και ο λειτουργηματικός του ρόλος, όπως τον ασκώ σε δύο ιατρεία, στην Κηφισιά και στην Καλαμπάκα και στην Πανεπιστημιακή Κλινική μεγάλου Νοσοκομείου των Αθηνών, μου χαρίζει αυτοπραγμάτωση και ανεξαρτησία, ώστε να μη χρειάζεται να τοποθετηθώ σε κάποια κρατικοδίαιτη θέση. Για αυτό και αρνήθηκα δελεαστικότατες για έναν 40/χρονο επιστήμονα, σχετικές προτάσεις να συνδράμω στο κυβερνητικό έργο, στελεχώνοντας συγκεκριμένες υψηλές θέσεις της κρατικής Διοίκησης. Σε ηλικία 27 χρονών, ήμουν σύμβουλος κορυφαίου Υπουργού της Κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά επέλεξα να βάλω σε προτεραιότητα το ιατρικό μου λειτούργημα. Όπως κάνω και τώρα, συνεχίζοντας τη λειτουργία και του 2ου ιατρείου μου στην Καλαμπάκα. Αυτός είναι ο δικός μου δρόμος προσφοράς στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου.»”

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή