Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προτάσεις Ικάρων για τις Εθνικές Κατηγορίες

Οι οδυνηρές συνέπειες που δημιούργησε στην οικονομική μας ζωή η πανδημία του COVID 19, αναμφίβολα έχει επηρεάσει όλους τους αθλητικούς οργανισμούς και σωματεία της χώρας μας, έχοντας ως συνέπεια να θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τη βιωσιμότητα πολλών από αυτούς.

Έχοντας ως γνώμονα την επιβίωση των σωματείων, τα περισσότερα από τα οποία θα έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια λειτουργικά έξοδα (μετακινήσεις, διαιτησίες, κλπ.) και μειωμένα έσοδα, προτείνουμε:

1) την αναδιάρθρωση των Εθνικών Κατηγοριών τουλάχιστον για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 χωρίς να υποβιβαστεί κάποια ομάδα από την Basket League.

 2) να προβιβαστούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε κατηγορία και όμιλο των εθνικών κατηγοριών βάση της βαθμολογίας πριν την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΥΝΝΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ.

3) να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από οποιαδήποτε Εθνική κατηγορία.

4) να γίνουν δύο οι όμιλοι στην Α2 κατηγορία ( γιατί πλέον το οικονομικό κόστος θα είναι δυσβάστακτο και τα έσοδα πλέον των ομάδων πενιχρά, ενώ για τη Β΄& Γ΄ Εθνική να παραμείνουν ως έχουν, δύο και τέσσερις αντίστοιχα.

5) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΥΤΗ ΧΡΟΝΙΑ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ( ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ )  ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ.

ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ Η ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΠΛΕΟΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ. 

Αναμένουμε τις τελικές σας αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας των σωματείων, για την ασφαλή και βιώσιμη συνέχιση της αγωνιστικής δράσης του αγαπημένου μας αθλήματος.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς 

Το ΔΣ ΙΚΑΡΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή