Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόταση δυσπιστίας: Σήμερα θα μιλήσει και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

«Εμπλουτισμένη» με τις παρατηρήσεις των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης που την συνυπογράφουν, υποβλήθηκε με δύο ώρες καθυστέρηση, στο Προεδρείο της Βουλής, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Η πρόταση υπογράφεται συνολικά από 85 βουλευτές, τους 32 του ΠΑΣΟΚ, που είχε και τη σχετική πρωτοβουλία, τους 36 του ΣΥΡΙΖΑ, τους 11 της Νέας Αριστεράς και τους έξι της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η πρώτη ημέρα συζήτησης της πρότασης, με τις τοποθετήσεις των βουλευτών, ολοκληρώθηκε στις 03:30 τα ξημερώματα.

Σήμερα, Τετάρτη η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα συνεχίσει χωρίς διακοπή μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την Πέμπτη η συζήτηση θα επαναληφθεί από τις 9 το πρωί με στόχο η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσεις περί τις 8 με 9 το βράδυ.

Η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών (κατ’ αντίστροφη σειρά της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων) και θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλά και ο Καραμανλής σήμερα

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η δημόσια τοποθέτηση για τα τελευταία γεγονότα του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – ζήτησε να εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών και αναμένεται να μιλήσει σήμερα το απόγευμα και να τοποθετηθεί συνολικά για τα ζητήματα που του καταλογίζει η αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του χθες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει κάνει συνήθεια την συστηματική υπονόμευση του κράτους δικαίου στην χώρα μας, και αναφέρθηκε στο τρίπτυχο «διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία», που -όπως είπε- διακρίνει κάθε της ενέργεια, είπε ότι ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Αυτή τη φορά ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει άλλη δικαιολογία, θα έρθει εδώ για να απολογηθεί», τόνισε ο Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι «η οργάνωση των υποκλοπών, η διαρροή των προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων και η συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών είναι έργο της παρέας του Μαξίμου».

Ο κ. Ανδρουλάκης, απαντώντας σε όσους συνέδεσαν την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ με επιχειρηματικά συμφέροντα, είπε ότι κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. «Αν νομίζετε ότι θα μας λυγίσουν οι αθλιότητες που διακινείτε από το πρωί, υποτιμάτε τη δύναμη της δημοκρατικής παράταξης», υπογράμμισε.

Πηγή: makthes.gr

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή