Πρόταση του Χάρη Θεοχάρη για την ενοποίηση και μείωση των φορολογικών συντελεστών

Απλοποίηση της φορολογίας με ενοποίηση και μείωση συντελεστών προτείνει ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της νέας έρευνας της διαΝΕΟσις.

Η τριπλή μελέτη για την αντιμετώπιση τριών από τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα – «δράκους» που εμποδίζουν την ανάπτυξη – το γιγάντιο χρέος, το υπό κατάρρευση ασφαλιστικό σύστημα και το δυσλειτουργικό φορολογικό σύστημα – θα παρουσιαστεί την Τετάρτη.

 
Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, που παρουσιάστηκε αναλυτικά η μελέτη, ο κ. Θεοχάρης περιέγραψε επιγραμματικά την πρότασή του η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων συντελεστή 20% στα καθαρά κέρδη των επιχειρήσεων, φορολογία εισοδήματος από 20% ως 30% για τα φυσικά πρόσωπα και επί των καθαρών κερδών των αυτοαπασχολούμενων και των ατομικών επιχειρήσεων, ενιαίο ΦΠΑ 20% (και χαμηλό συντελεστή 10%) αλλά και μια σειρά από θεσμικές αλλαγές που θα αυξήσουν την εισπραξιμότητα και θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
 
«Πρέπει να εξαλειφθούν τα κίνητρα που οδηγούν πολίτες και επιχειρήσεις στη φοροδιαφυγή. Αυτό το πρόβλημα δε μπορεί να το λύσει η εφορία ή το φορολογικό σύστημα και μόνο, αλλά η δημόσια διοίκηση στο σύνολό της», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης συμπληρώνοντας ότι «ένα μεγάλο μέρος της νοοτροπίας συνέχισης της φοροδιαφυγής οφείλεται στο γεγονός ότι το δημόσιο δεν παρέχει τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να παράσχει. Απαιτείται διαφάνεια στα έξοδα, ότι κατευθύνονται σε σκοπούς που εξυπηρετούν τον πολίτη».


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή