Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΚΑΚΙ Ο ΒΟΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΡΣΙΤΑΛΙΔΗΣ

Ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Ατομικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Μαθητών-Μαθητριών, που διεξήχθησαν στο Περιστέρι στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2020, με τα δύο αδέρφια Τσαρσιταλίδη από το Βελεστίνο να φέρνουν άλλες 2 διακρίσεις για την περιοχή της Μαγνησίας.

Στους αγώνες, όπου συμμετείχαν συνολικά 199 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, βραβεύτηκαν οι 6 πρώτοι μαθητές και οι 6 πρώτες μαθήτριες από κάθε τάξη, με τον πρώτο και την πρώτη κάθε τάξης να ανακηρύσσονται πρωταθλητές Ελλάδος και να βραβεύονται εκτός από μετάλλιο και με κύπελλο.

Ο 16χρονος Κων/νος Τσαρσιταλίδης, μαθητής της Α’ τάξης του Μουσικού Λυκείου Βόλου στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην ενιαία κατηγορία των Λυκείων, καθώς δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους αντιπάλους του, κερδίζοντας τους όλους και συγκεντρώνοντας το απόλυτο των 8 βαθμών σε 8 αγώνες.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που μαθητής από την Μαγνησία στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας σε μαθητικούς αγώνες σκακιού, μετά την επιτυχία του αδερφού του Χρήστου, που πριν από 3 χρόνια είχε στεφθεί πρωταθλητής στο ίδιο πρωτάθλημα, αλλά στην Γ’ Δημοτικού τότε.

Ο 12χρονος Χρήστος Τσαρσιταλίδης, μαθητής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, μετά απόδυνατές μάχες και έντονο συναγωνισμό, τελικά κατέλαβε την 4η θέση στην ΣΤ’ Δημοτικού με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες, προσθέτοντας ακόμη μία επιτυχία στο ενεργητικό του.

Η φετινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο επιτυχημένη σε ατομικό επίπεδο για τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη καθώς ο Κωνσταντίνος είχε στεφθεί στην αρχή του χρόνου δευτεραθλητής Ελλάδας στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού κάτω των 18 ετών και ο Χρήστος πριν από λίγες μέρες είχε επίσης στεφθεί δευτεραθλητής Ελλάδας στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού κάτω των 12 ετών, προσφέροντας στο σκάκι της Μαγνησίας και γενικά της Θεσσαλίας ανεπανάληπτες στιγμές θριάμβου.

Στατιστικά και αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:

1) http://chess-results.com/tnr533857.aspx?lan=19&art=1 (για τον Κωνσταντίνο)

2) http://chess-results.com/tnr533853.aspx?lan=19&art=1&rd=9 (για τον Χρήστο)

Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων https://www.chessfed.gr/sxolika2020/

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://chesswords.blogspot.gr

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή