ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

5 Feb 2020 Μαγνησία

Στην πρώτη της συμμετοχή στο τοπικό ομαδικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας, η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου, μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις, αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια σημειώνοντας μόνο νίκες στους αγώνες που έδωσε.

Η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου ένα χρόνο μετά την ίδρυσή της πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο και προκρίθηκε στον Π.Ο.Α. (Προκριματικός Όμιλος Α’ Εθνικής) Θεσσαλίας 2020, όπου ήδη έχουν προκριθεί απευθείας οι 4 πρώτες ομάδες του περσινού Π.Ο.Α., από τον οποίο θα αναδειχθεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη Θεσσαλία στην Α’ Εθνική Κατηγορία.

Στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος, που διεξήχθη το Σάββατο 1-2-2020, η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου νίκησε εκτός έδρας τον Α.Ο. Αγριάς «Άθλος» με 6 – 2 έχοντας στη σύνθεσή της και πάλι πολλές αλλαγές.

Νίκες για την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου πέτυχαν οι Γαϊτανάς Κωνσταντίνος (1η γενική σκακιέρα), Κάππα Ελισσάβετ (γυναικεία), Καραμπίνα Ουρανία (νεανίδων Κ20) Φαράντος Βασίλειος (νέων ανδρών-γυναικών Κ20) και Μπουγάς Γεώργιος (παίδων-κορασίδων Κ16), ισοπαλίες έφεραν οι Κόφφας Γεώργιος  και Μπουγάς Θεόδωρος (3η και 4η γενική σκακιέρα), ενώ ηττήθηκε ο Παπαπαναγιώτου Αχιλλέας (2η γενική σκακιέρα).

Στον άλλο αγώνα της 4ης αγωνιστικής ο Α.Σ.Α. Λάρισας νίκησε εκτός έδρας το Φοίνικα Βόλου με σκορ 6,5 – 1,5 και εξασφάλισε επίσης την πρόκριση για τον Π.Ο.Α. Θεσσαλίας.

Η ομάδα του Σ.Ο. Φαλάνης είχε ρεπό.

Την 5η αγωνιστική που διεξήχθη την Κυριακή 2-2-2020 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Α.Σ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ – Α.Ο. ΑΓΡΙΑΣ ”ΑΘΛΟΣ” 7 – 0

Σ.Ο. ΦΑΛΑΝΗΣ – ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΒΟΛΟΥ 7,5 – 0

ΡΕΠΟ: ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

Τελική βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές:

1. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ 10 28,0
2. Α.Σ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ 8 23,5
3. Σ.Ο. ΦΑΛΑΝΗΣ 6 20,5
4. Α.Ο. ΑΓΡΙΑΣ ”ΑΘΛΟΣ” 4 10,0
5. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΒΟΛΟΥ 2 5,5

Οι 18 σκακιστές της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου, που αγωνίστηκαν στο τοπικό ομαδικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας, ήταν οι: Αντωνόπουλος Ευάγγελος, Γαϊτανάς Κων/νος, Ευθυμιάδης Ιωάννης, Κόφφας Γεώργιος, Κάππα Ελισάβετ, Καραμπίνα Ουρανία, Ραφτοπούλου Κων/να, Ραφτόπουλος Εμμανουήλ, Λαγάρας Στέλιος, Παπαπαναγιώτου Αχιλλέας, Μπουγάς Γεώργιος, Μπουγάς Θεόδωρος, Πατρίκος Δημήτριος, Φαράντος Βασίλειος, Παπαγεωργίου Βασίλειος, Ρούμπος Ιωάννης, Φωτιάδης Λάζαρος και Τούτσιου Ευγενία.

Στατιστικά και αποτελέσματα των αγώνων του τοπικού πρωταθλήματος μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://chess-results.com/tnr503295.aspx?lan=1

Στον Π.Ο.Α. Θεσσαλίας που ξεκινάει στις 22-2-2020 θα συμμετέχουν οι εξής ομάδες: Σ.Σ. Λάρισας, Σ.Ε. Βόλου, Γ.Σ. Φαρσάλων, ΣΚΑ.ΚΙ. Τρικάλων, Ακαδημία Σκακιστών Βόλου και Α.Σ.Α. Λάρισας.

Πρόγραμμα, βαθμολογία και στατιστικά για τον Π.Ο.Α. Θεσσαλίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα: http://chess-results.com/tnr494939.aspx?lan=1

admins
Author: admins

Share:
Ανατροπές στα επιδόματα: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Ανατροπές στα επιδόματα: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν

Νέα κριτήρια χορήγησης και αλλαγές σε επίδομα ανεργίας, παιδιού, ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στέγασης …
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του eΕΦΚΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του eΕΦΚΑ

Επιδοτούμενες διακοπές για συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ – Αιτήσεις από 15 Ιουλίου 2024 …
Καύσωνας προκαλεί στρέβλωση σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα

Καύσωνας προκαλεί στρέβλωση σιδηροδρομικής γραμμής στην Πάτρα

Διακοπή δρομολογίων του προαστιακού σιδηροδρόμου μεταξύ Πάτρας – Ρίου λόγω υψηλών θερμοκρασιών …
Έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Μπαταβάνη

Έφυγε από τη ζωή η Ελευθερία Μπαταβάνη

Κηδεύουμε την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Ελευθερία Χαρ. Μπαταβάνη, σε ηλικία 78 ετών …