Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προτεραιότητα η Συμφωνία των Πρεσπών λέει το Μαξίμου και μετά εκλογές

Το Μαξίμου διαβλέπει αρχικά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή και ύστερα την διενέργεια εκλογικής αναμέτρησης.
 

   Η κυβέρνηση θεωρεί πως ο Ζάεφ θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες υλοποιώντας τα δικά του βήματα ενώ υπάρχει η πεποίθηση ότι η κύρωση της Συμφωνίας θα επέλθει με πλειοψηφία και χωρίς τη στήριξη του κ. Καμμένου γεγονός που προκαλεί εμφανή ένταση μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων ενόψει ρύθμισης του θέματος των συντάξεων.

   Η εικόνα της κυβέρνησης, «δεν είναι καλή» παραδέχθηκε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ενώ η ΝΔ έκανε λόγο για θέατρο διαφωνίας μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου.
   Παρά την αντίδραση του κ. Κοτζιά έναντι του κ. Καμμένου ότι είναι ο ίδιος μαζί με τον πρωθυπουργό που αποφασίζουν την εξωτερική πολιτική και όχι ο υπουργός Άμυνας, ο κ. Καμμένος πανηγύρισε το αποτέλεσμα του σκοπιανού δημοψηφίσματος γεγονός που προκάλεσε εκνευρισμό στην κυβέρνηση αφού υπάρχει φόβος ότι θα άρει την εμπιστοσύνη του προς αυτή όσον αφορά την κύρωση της Συμφωνίας στη Βουλή.

  Επιπλέον, είναι ανάγκη η δήλωση δέσμευσης από το Μαξίμου σχετικά με τη Συμφωνία για να μην δημιουργηθούν εντάσεις στις σχέσεις του με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία οι οποίες στηρίζουν τα Σκόπια.

   Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για ανάγκη ύπαρξης των προϋποθέσεων κύρωσης της Συμφωνίας από την Ελλάδα καθώς δεν πρέπει να πάει χαμένη η ευκαιρία ενώ τόνισε πως το ενδεχόμενο εκλογών στα Σκόπια θα προκαλέσει μόνο μια μικρή καθυστέρηση και όχι εμπόδιο στην εφαρμογή της Συμφωνίας.

   Τέλος, εμμέσως πλην σαφώς η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου εξέφρασε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να είναι ελαστική και να περιμένει τον Ζάεφ καθησυχάζοντας και τους διεθνείς παράγοντες και υποστηρικτές της πΓΔΜ.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή