Πρωθυπουργός της Ελλάδας ή «εκπρόσωπος του οργανωμένου εγκλήματος»;

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ

Κάποιος σοφός είπε κάποτε ότι «ο κατήφορος έχει μόνο αρχή» και η κυβέρνηση της ΝΔ τον επιβεβαιώνει πανηγυρικά!

Ο λόγος για την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου παρευρέθηκε σε μια επικοινωνιακή φιέστα της εταιρείας NCH Capital. (Πρόκειται για ένα από αυτά τα ωραία κυβερνητικά πανηγύρια, τα οποία σε αντίθεση με τα παραδοσιακά, ελληνικά πανηγύρια, έχουν ανοσία έναντι του κορωνοϊού, παρότι κανείς δεν ενοχλείται να τηρήσει τα μέτρα προστασίας που προσπαθεί να επιβάλει με τη δέουσα αυστηρότητα η κυβέρνηση που κόπτεται για την υγεία μας!)

Η εταιρεία NCH Capital πρόκειται να «αξιοποιήσει» την περιοχή Ερημίτης του  νησιού, χτίζοντας ένα τεράστιο τουριστικό συγκρότημα, με πολυτελή καταλύματα και ιδιωτική μαρίνα, για το οποίο προβλέπεται να σφραγιστεί έκταση 36.000 τ.μ. Πρόκειται για μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και φιλοξενεί μοναδικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Για τον λόγο αυτό, οι κάτοικοι του νησιού και πολλές οικολογικές οργανώσεις έχουν ξεσηκωθεί, αντιδρώντας σ’ αυτήν την «επένδυση», διότι θα αλλοιώσει πλήρως το φυσικό τοπίο, αλλά και τον δημόσιο χαρακτήρα του και την ελεύθερη πρόσβαση στην περιοχή.

Σχολιάζοντας αυτές τις αντιδράσεις, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι το δάσος «κάποια στιγμή θα καεί και θ’ αρχίσει μετά άλλη ιστορία»και γι’ αυτό είπε «είμαι σίγουρος ότι κάνουμε το σωστό»!  Τι σημαίνει αυτή η δήλωση; Ότι ένα δάσος χιλιάδων χρόνων είναι κάτι εφήμερο, ευάλωτο στα καπρίτσια της φύσης, ενώ ένα ξενοδοχείο είναι απρόσβλητο και παραμένει αναλλοίωτο εις τους αιώνας των αιώνων, άρα καλύτερα να έχουμε ξενοδοχεία παρά δάση; Σε μια πρώτη ανάγνωση, αυτό προκύπτει και, βέβαια, πρόκειται για μια δήλωση απαράδεκτη όσο και εσφαλμένη.

Ωστόσο, πέρα απ’ αυτό, ο τρόπος με τον οποίο ειπώθηκε και η ακριβής φρασεολογία, υποδηλώνουν κάτι πολύ χειρότερο, πολύ πιο βρόμικο. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε μια εκτίμηση, δεν εξέφρασε ένα ενδεχόμενο, αλλά μίλησε με απόλυτη βεβαιότητα. Και μάλιστα, κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν απόρησε μ’ αυτήν τη δήλωση, ούτε κανείς τον ρώτησε πώς το γνωρίζει, έχει από κάπου πληροφορίες ότι η συγκεκριμένη περιοχή θα καεί; Σαν να είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό, παρουσία επιχειρηματιών, στελεχών και καμερών, ο κ. πρωθυπουργός με σίγουρο ύφος και με το δάχτυλο σηκωμένο, ανακοίνωσε στους συνδαιτημόνες του αυτό που «θα συμβεί» αν δεν παραδοθεί η έκταση δια της «κανονικής οδού» στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Και αυτό που «θα συμβεί» είναι ότι το δάσος «κάποια στιγμή θα καεί και θ’ αρχίσει μετά άλλη ιστορία». Αυτό δηλαδή που συμβαίνει κάθε καλοκαίρι στη χώρα μας, με τις δεκάδες πυρκαγιές, που ρημάζουν χιλιάδες στρέμματα δασών και που όλοι γνωρίζουμε ότι πολλές από αυτές μόνο τυχαίες δεν είναι! Μόνο που μέχρι τώρα, ποτέ καμιά κυβέρνηση δεν παραδέχτηκε ότι γνωρίζει κάτι «για τον φόνο», πόσο μάλλον να φτάνει στο σημείο να τον προαναγγέλλει!

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, με εξοργιστική φυσικότητα, με μια του φράση, ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας να «κανονικοποιεί» τα εγκλήματα των εμπρηστών – καταπατητών, αυτών που δεν διστάζουν να σπέρνουν την καταστροφή και τον θάνατο, μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα κέρδη τους! Όταν μάλιστα κάτι τέτοιο λέγεται στην καρδιά της θερινής περιόδου, που είναι ο «κατάλληλος» καιρός για τέτοιου είδους «δουλειές», εύλογα μπορεί να εκληφθεί και ως σαφής, ευθεία απειλή προς όσους αντιδρούν σε τέτοιου είδους «επενδύσεις»! Κατά τη γνωστή τακτική της μαφίας, που πρώτα απειλεί για να «πουλήσει» μετά προστασία από τα δικά της εγκλήματα! Γιατί, αν πράγματι έχει πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης ότι υπάρχει σχέδιο εμπρησμού της περιοχής, υποχρέωσή του είναι να το αποκαλύψει, ώστε να το αποτρέψει και να οδηγήσει τους επίδοξους εμπρηστές στη δικαιοσύνη, και όχι να προβαίνει σε διαπιστώσεις που τον εμφανίζουν να λειτουργεί ως εκπρόσωπος του οργανωμένου εγκλήματος!

Ελληνικέ λαέ, ο πρωθυπουργός σου σού λέει ότι έχεις δύο επιλογές: Είτε θα παραδώσεις «με το καλό» τη χώρα σου, τα δάση σου, τις θάλασσές σου, ακόμα και τον αέρα που ανασαίνεις, στα ιδιοτελή συμφέροντα των «επενδυτών», είτε θα σου τα πάρουν δια της βίας ή δια της πλαγίας οδού. Εμείς, σου λέμε ότι έχεις και μια τρίτη επιλογή: να πάρεις τη γενναία απόφαση να ξεφορτωθείς όλη αυτή τη μαφιόζικη συμμορία που εκμεταλλεύεται τους θώκους εξουσίας προς όφελος ιδίων και ημετέρων. Να πάρεις στα χέρια σου την τύχη αυτής της χώρας, προτού μείνει μόνο μια χούφτα αποκαΐδια!©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή