Πρωτιά στον διαγωνισμό Ρομποτικής του First Lego League για το ΑΚΕΘ

Άλλη μια διάκριση για το εργαστήριο Ρομποτικής του ΑΚΕΘ. Η ομάδα RoboTeens του ΑΚΕΘ AIRLab με προπονητή τον κ. Αγγέλη Νώντα προκρίθηκε ως ανάμεσα σε 18 ομάδες στον περιφερειακό διαγωνισμό του First Lego League (FLL) που έλαβε χώρα στο Βόλο την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020. Στον αγώνα συμμετείχαν ομάδες από όλη τη Θεσσαλία, την Κοζάνη και τα Γρεβενά.

Η ομάδα κατάφερε να εντυπωσιάσει τους κριτές και τις υπόλοιπες ομάδες τόσο στο διαγωνιστικό κομμάτι όσο και με την καινοτόμο ιδέα που παρουσίασε για την ασφαλή πόλη. Συγκέντρωσε δε τους περισσότερους πόντους στο Robot Game από την 1η κιόλας προσπάθεια, αποδεικνύοντας το σταθερά υψηλό επίπεδο της ομάδας.

Να σημειώσουμε δε ότι το καινοτόμο project των μαθητών, που είχε ως αντικείμενο την ανάπτυξη και υλοποίηση ενός Συστήματος Ειδοποίησης Μπλοκαρίσματος Σημάτων Κυκλοφορίας και Φωτεινών Σηματοδοτών, έτσι ώστε να μειωθούν τα ατυχήματα και δυστυχήματα στις πόλεις, είχε παρουσιαστεί και στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Μπάρδα πριν λίγο καιρό αποσπώντας θετικά σχόλια.

Επόμενος σταθμός ο τελικός που θα γίνει στις 14 & 15 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη όπου θα διαγωνιστεί με τις 60 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Η ομάδα RoboTeens αποτελείται από τους εξής μαθητές:

Μακρής Λευτέρης

Καραΐσκος Πάνος

Τσάτσος Δημήτρης

Μπολομύτης Πάνος

Μπολομύτης Σπύρος

Καμπαγιάννης Μιχάλης

Γακοπούλου Βάσω

Χαχοπούλου Στέλλα

Τσιούκης Κομνηνός-Δημήτρης

 

Το εργαστήριο Ρομποτικής του ΑΚΕΘ AIRLab αποτελεί εδώ και χρόνια τοκορυφαίο εργαστήριο Ρομποτικής στην πόλη των Τρικάλων και ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα.

To ΑΚΕΘ συγχαίρει για την όλη επιτυχημένη προσπάθεια τον Προπονητή, τους μαθητές και τους γονείς και δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει υψηλό επίπεδο γνώσεων και μοναδικές εμπειρίες.

Πολλά Συγχαρητήρια σε όλους!!©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή