Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρωτιές σε βραβεία για το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου μας, οι οποίοι απέσπασαν το 1ο Βραβείο Μελοποίησης και το 1ο Βραβείο Ενορχήστρωσης  στον  3ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποίησης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία (Soundtrack)  της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών σχολικού έτους 2017-2018.

Οι μαθητές μας επέλεξαν το ποίημα του Ναπ. Λαπαθιώτη με τίτλο: «Λυπήσου». Σύνθεση: Βάιος Κουκουλέτσος και Αναστάσης Τσιακμάκης. Ενορχήστρωση: Βάιος Κουκουλέτσος , Αναστάσης Τσιακμάκης και Φίλιππος Παππάς. Έπαιξαν ντραμς ο Βλάσης Δούμας, κιθάρα ο Φίλιππος Παππάς, φλάουτο η Δήμητρα Κωστίκα, βιολί η Ροδάνθη Νικάκη, πιάνο ο Νίκος Παππάς, κλαρίνο ο Αλέξιος Τύμπας και τραγούδησαν η Ηλιάνα Νικολάου και Εριέττα Στεφάνου.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση τιμήθηκε ο καταξιωμένος συνθέτης κ. Γιώργος Χατζηνάσιος για την προσφορά του στο Ελληνικό τραγούδι.

Στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών διαβάζουμε: «Η Κριτική Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοδουλή, μαέστρο-συνθέτη – μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών  και τα  μέλη κ. Κυριάκο Τσολάκη – καθηγητή Θεωρητικών του Ωδείου Αθηνών, κ. Ειρήνη Τσολάκη – καθηγήτρια Πιάνου, κ. Γεωργία Τσολάκη – καθηγήτρια Βιολιού, κ. Φρίξο – Διονύσιο Μόρτζο – Πιανίστα ΕΛΣ, κ. Νικόλαο Καζαμία – εκπαιδευτικό  Μουσικής, κ. Θαλή Τριανταφύλλου-συνθέτη, κ. Ιωάννη Καλογεράκη  εκπαιδευτικό Μουσικής, κ. Άννα Καπόνε – Πάπας – εκπαιδευτικό Φωνητικής- Μουσικής και κ. Σταύρο Τζιτάνο – μουσικό,  ύστερα από την ατομική ακρόαση και αξιολόγηση  των υποβληθέντων προς κρίση μουσικών έργων  Μελοποίησης  Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για ταινία (soundtrack), που δημιουργήθηκαν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, συνεδρίασε  κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της  μαέστρου κ. Νίκου Χριστοδουλή  μέλους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, την Τετάρτη  24 Ιανουαρίου  2018  για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων και αποφάσισαν τα ακόλουθα:
                                                ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΑ ΕΡΓΑ ΛΥΚΕΙΟΥ
1. Λυπήσου  – 1ο Βραβείο Μελοποίησης, 1ο Βραβείο Ενορχήστρωσης
Το έργο ανήκει στους Βάιο Κουκουλέτσο, Αναστάσιο Τσιακμάκη, Φίλιππο Παππά  και στην εκτέλεσή του συμμετέχουν οι Ηλιάνα Νικολάου, Βάιος Κουκουλέτσος, Ροδάνθη Νικάκη, Δήμητρα Κωστίκα, Βλάσης Δούμας, Νικόλαος  Παππάς, Αλέξιος Τύμπας, Φίλιππος Παππάς, Αναστάσιος Τσιακμάκης και Εριέτα Στεφάνου μαθητές και μαθήτριες  του Μουσικού  Σχολείου Τρικάλων».

Θεωρούμε ότι η βράβευση αυτή από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών αποτελεί τιμή για τους μαθητές και για το σχολείο μας, γιατί γίνεται φανερό ότι μέσα από την καθημερινή εκπαίδευση προσφέρεται το κατάλληλο πλαίσιο για να αναπτύσσουν οι μαθητές μας τη δημιουργικότητα, να αξιοποιούν την έμπνευση, να δημιουργούν πρωτότυπα έργα, να καλλιεργούν την αισθητική, να συνεργάζονται μεταξύ τους και να διακρίνονται για το έργο τους.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή