Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρώτο βήμα για την ίδρυση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Τρικκαίων

Το πρώτο βήμα για την ίδρυση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων έγινε από τον Δήμο Τρικκαίων και εκπροσώπους φορέων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Μαΐου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Νέων κατόπιν πρόσκλησης, συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Παρόντος του Πρωτοσύγκελου της ΙΜ Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Αλέξιου, της αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θεσσαλίας κ. Δήμητρας Νάτσινα και των αντιδημάρχων Τρικκαίων Εφης Λεβέντη και Βασ. Κρανιά, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Γιώργος Παναγιώτου και ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη και  υπεύθυνος των Εθελοντών Τρικάλων, Μιχ. Λάππας, παρουσίασαν τους σκοπούς και τους στόχους του Συμβουλίου.

Αμφότεροι εξήγησαν τα τεχνικά ζητήματα, καθώς και την ουσία: ότι έπονται πρόσθετες συνεδριάσεις με διευρυμένες συμμετοχές, ότι ουσιαστικά την τελική απόφαση θα λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων και ότι πρόκειται για μια προσπάθεια συμμετοχής των νέων των Τρικάλων σε ένα γνωμοδοτικό όργανο, με στόχο την πρόσθετη ενεργοποίησή τους στα κοινά.

Ακολούθησαν τεοποθετήσεις των εκπροσώπων των συλλόγων, με τον καθένα και την κάθε μία εξ αυτών να αναφέρονται και να εκφράζουν τις απόψεις τους συνολικά για τον τρόπο λειτουργίας, αφήνοντας, όμως, επί της ουσίας, την τελική απόφαση στη νεολαία.

Θα ακολουθήσουν οι επόμενες συναντήσεις για τη συνδιαμόρφωση των προτάσεων, τις οποίες θα κληθεί να εξετάσει και να εγκρίνει, τροποποιήσει ή απορρίψει το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι μορφωτικών και πολιτιστικών συλλόγων (Πυργετού, Αγίας Κυριακής, Σωτήρας, Φωτάδας, Απανταχού Λαγκαδιωτών, Σαρακατσαναίων, Κηπακίου, Αγίας Μονής, Αγίας Τριάδας, Βαρουσίου, Ευξείνου Λέσχης, ΕΛΟΚ Μ. Καλυβίων, ΧΟΤ, Πολυτέκνων) και αθλητικών σωματείων («Αστέρας», «Αίολος», ΑΣ Ασκληπιός, ΑΣ ΤΡΙΚΚΗ, ΣΟΑΤ, ΑΣΤ, Δελφίς).

Σημαντική η παρέμβαση της στελέχους της e-trikala ΑΕ, κ. Χρ. Καραμπέρη, η οποία παρουσίασε πτυχές ανάλογου προγράμματος που υλοποιεί η δημοτική επιχείρηση, με στόχο την παροχή τεχνικής βοηθείας και τη συνεργασία για βέλτιστο αποτέλεσμα.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή