Πρώτο βραβείο στο 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων για τη δημιουργία ντοκυμαντέρ

Το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων συμμετείχε με  ομάδα δεκαοκτώ μαθητών του τμήματος Β1  και τους εκπαιδευτικούς Βαϊοπούλου Γαρυφαλλιά, φιλόλογο και Ευάγγέλο Κίτο, διευθυντή του σχολείου,   στο φετινό διαγωνισμό «Ελλάδα-Κύπρος,  Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» που διοργάνωσε  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών υπό την αιγίδα των Προέδρων Δημοκρατίας  Ελλάδας και Κύπρου σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας των δύο χωρών.

Στον φετινό  διαγωνισμό συμμετείχαν 279 σχολικές μονάδες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ομογένεια ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 1.456 μαθητικές δημιουργίες μεταξύ των οποίων και 95 ταινίες (σποτ, μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης).

Η συμμετοχή του σχολείου μας εντάχθηκε στην ενότητα «Κοινοί αγώνες Ελλαδιτών και Κυπρίων για την ελευθερία» και  αφορά δημιουργία ταινίας τεκμηρίωσης (ντοκυμαντέρ),  σχετικά με την ζωή και τη θυσία του συντοπίτη μας ταγματάρχη  Δημητρίου Πούλιου,  ο οποίος  έπεσε ηρωικά στην Αμμόχωστο τον Μάιο του 1964.

Με απόφαση της κριτικής επιτροπής  η εργασία του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων απέσπασε  το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της, το οποίο  θα απονεμηθεί σε ειδική τελετή  στη Λευκωσία την 11η Μαΐου 2022.

 Τα κριτήρια αξιολόγησης των έργων αφορούσαν:

-τη συνάφεια των μαθητικών δημιουργιών με το θέμα του διαγωνισμού.

-την αρτιότητα των μαθητικών έργων.

-τα μηνύματα των δημιουργών.

-την πρωτοτυπία.

-την τήρηση των ειδικών όρων της προκήρυξης.

-τη συμμετοχή των μαθητών.

-την ποιότητα του υποβληθέντος έργου.

.Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία στον σύνδεσμο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=c9OpKi4Pt4k

 

O Διευθυντής

Ευάγγελος Β. Κίτος©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή