Με Άρωμα Κωνσταντινούπολης η Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στον Ναό Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων

Το Σάββατο το  πρωΐ  1/1/2022 κατά την  Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία  στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τρικάλων έψαλλε ο Άρχων Μαΐστωρ της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γρηγόριος Νταραβάνογλου, ο οποίος με την ερμηνεία του και την ψαλτική του τέχνη, μας μύησε  στα ενδότερα της μυστικής λατρείας της Εκκλησίας και μας μετέφερε νοερά στην «Πόλη».
Ο Άρχοντας έψαλλε Κωνσταντινουπολίτικα, παραδοσιακά, καθότι γέννημα της Πόλης, και ως συνεχιστής των μεγάλων Πρωτοψαλτών της Κωνσταντινουπόλεως, ιδίως των δασκάλων του  Βασιλείου Νικολαΐδη και Ελευθερίου Γεωργιάδη.
Ο Άρχοντας διαθέτει πολυχρόνια διδακτική δραστηριότητα, μελοποιεί ύμνους, έχει πλούσια δισκογραφική παραγωγή, μια αληθινή προσφορά στον λαό του Θεού.
Ο ίδιος έχει βαθιά αίσθηση της πατρώας εκκλησιαστικής Μουσικής, την οποία χρωματίζει και κατά κάποιον τρόπο την κάνει εικονογραφημένη. Ψάλλει με έναν τρόπο ήπιο, και κάνει τους πιστούς να προσεύχονται.
 Στο τέλος της  Θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος του ναού π. Εφραίμ Γιαννάκος αφού ευχαρίστησε τον Άρχοντα, του προσέφερε μία Βυζαντινή εικόνα του Αγίου Βησσαρίωνος προστάτου της πόλεως μας.
Ο κ. Γρηγόρης Νταραβάνογλου  προσκλήθηκε από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων και Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού, Αθανάσιο Γ. Δημητρίου με τον οποίο διατηρεί φιλικές σχέσεις.
Σωματείο Ιεροψαλτών Ν. Τρικάλων


©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή