Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένου, δίχως υποκείμενο νόσημα

Το περιστατικό όπου ο ασθενής υπέκυψε από επιπλοκές του Κορωνοϊού συνέβη στο νοσοκομείο Παπανικολάου της  Θεσσαλονίκης, όπου και το γνωστοποίησε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Νίκος Καπραβέλος.

«Έχουμε τον πρώτο θάνατο ασθενούς, πλήρως εμβολιασμένου, στη Μονάδα μου. Είναι μια από τις εξαιρέσεις» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως ο άτυχος άνδρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος είχε συμμορφωθεί πλήρως με τα υγειονομικά πρωτόκολλα» πρόσθεσε.

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως «δεν πρέπει να θεοποιούμε τους εμβολιασμένους, πρέπει κι αυτοί να προσέχουν», ενώ συμπλήρωσε: «Η μετάλλαξη Δέλτα προσβάλλει και τους εμβολιασμένους, βέβαια σε μικρότερο βαθμό, ενώ δε νοσούν βαριά σε πολύ μεγάλο ποσοστό».

Όπως μεταδίδει το CNBC, επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι και τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορεί να μολυνθούν από τον κορονοϊό, καθώς κανένα από τα εμβόλια που εφαρμόζονται δεν είναι 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης. Επιπλέον, τα νέα στελέχη της Covid όπως η εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή «Δέλτα» έχουν περιπλέξει την εικόνα της αποτελεσματικότητας.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή