Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρωτοβουλία για την ελευθερία στη διαδήλωση

Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Πέμπτη  16 Ιουλίου στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 20:00.

Την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020 υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Την ίδια στιγμή χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι διαδήλωναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στην ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, πριν ακόμη ψηφίσει και εφαρμόσει το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο έβαψε με αίμα τη μαζική απάντηση λαού και νεολαίας κάνοντας επίδειξη δύναμης με τους «πραιτοριανούς» του συστήματος (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ κ.λπ.), αποκαλύπτοντας πώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο νόμος, στην πράξη.

Είναι σαφές ότι στόχος τους ήταν όχι μόνο να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία, αλλά και να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια ανασυγκρότησής της, χρησιμοποιώντας βία και τρομοκρατία. Επί ώρες το κέντρο της Αθήνας θύμιζε πεδίο μάχης. Διαδηλωτές χτυπημένοι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.

Την ίδια ακριβώς τακτική ακολούθησε η κυβέρνηση στο «τριήμερο» του οργίου κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής στις 13-15 Ιουνίου στην πόλη του Βόλου, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην επικίνδυνη καύση σκουπιδιών της ΑΓΕΤ-Lafarge και τα σχέδια Μπέου. Χθες βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο 26χρονος αγωνιστής από το Βόλο, Βασίλης Μάγγος, που ανεξάρτητα από τον λόγο θανάτου, δεν παύει να είναι ένας από τους διαδηλωτές όπου ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ.

Κανένας αγώνας των καταπιεσμένων δεν πήρε άδεια από την αστυνομία και το κράτος για να αναπτυχθεί. Καμιά άδεια δε θα ζητήσουμε από την κυβέρνηση και το κράτος για να παλέψουμε!!! Ο φασισμός τους δε θα περάσει!

Η συγκέντρωση, η πορεία, η διαμαρτυρία, η κατάληψη, είναι λαϊκό δικαίωμα· είναι η συλλογική έκφραση των καταπιεζόμενων κι εκμεταλλευόμενων μαζών.

Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, και ιδιαίτερα το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στις 9/7 στην Αθήνα, απέδειξαν ότι το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα δεν πρόκειται να ζητήσει καμιά άδεια για να αγωνιστεί.

Στην κατεύθυνση αυτή η πρωτοβουλία για την ελευθερία στη διαδήλωση καλεί σε συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Ιουλίου στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 20:00.

  • Το δικαίωμα στη διαδήλωση είναι υπόθεση όλων μας.
  • Η τρομοκρατία δε θα περάσει
  • Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί.

Πρωτοβουλία για την ελευθερία στη διαδήλωση

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή