Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρωτοβουλία Πολιτών Τρικάλων: Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Στις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας.

Πέρασαν 12 χρόνια από την ημέρα που ο μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από το περίστροφο του ειδικού φρουρού Κορκονέα. Ο αστυνομικός σήκωσε το όπλο του, σημάδεψε και η σφαίρα βρήκε στην καρδιά τον δεκαεξάχρονο έφηβο. Οι φωνές οργής και αγανάκτησης που ακούστηκαν από τους θαμώνες των μαγαζιών στα Εξάρχεια που έζησαν από κοντά την εν ψυχρώ δολοφονία, έγιναν εξέγερση που κράτησε πολλές εβδομάδες. Η τότε κυβέρνηση της ΝΔ κλονίστηκε από τις καθημερινές διαδηλώσεις. Την κρίσιμη στιγμή την στήριξαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σήμερα ο Κορκονέας είναι ελεύθερος. Το σύστημα ανταμείβει τους δολοφόνους που το προστατεύουν. Εμείς τιμάμε τη μνήμη του Αλέξη με αγώνα και πάλη για μια καλύτερη ζωή.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες».

Στις 6 Δεκέμβρη πιάνουμε το νήμα κάθε αγώνα που έχουμε δώσει μαζί με τους νέους τους ανέργους κι εργαζομένους, τους γιατρούς, τους δασκάλους και όλους όσους δίνουν καθημερινή μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα στην πανδημία. Τα δικαιώματά μας στη ζωή, την υγεία και την ελευθερία κατακτήθηκαν με αγώνες στους δρόμους και είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων, που βάλλονται από παντού.

Τιμούμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την Κυριακή 6 Δεκέμβρη στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 12 το μεσημέρι.

Ο φόβος στην άκρη. Ο δρόμος μπροστά!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή