Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Πρόβλημα υδροδότησης στην Ελάτη – Έκκληση για ελεγχόμενη κατανάλωση νερού

Προβλήματα καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες με την υδροδότηση της Ελάτης Τρικάλων. Βρύσες που βγάζουν αέρα, πολύ μειωμένη ποσότητα νερού, ακόμα και λασπόνερο σε ορισμένες περιπτώσεις όταν πλέον το νερό έχει τελειώσει.

Το trikalanews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ελάτης, Κωνσταντίνο Μπρίζη, ο οποίος είναι γνώστης του θέματος και μάλιστα κάνει προσπάθειες μαζί με την ομάδα του, για να τεθεί η κατάσταση υπό έλεγχο. Ο κ. Μπρίζης, εξήγησε ότι υπάρχουν πέντε (5) υδραγωγεία τα οποία τροφοδοτούν την περιοχή με νερό. Ο ίδιος μαζί με ειδικούς, πηγαίνουν και πραγματοποιούν τακτικούς ελέγχους για τη στάθμη νερού στο κάθε ένα από αυτά. Δυστυχώς, όπως ανέφερε, η αλόγιστη χρήση νερού από τους κατοίκους και επισκέπτες, σε συνδυασμό με το φαινόμενο ανομβρίας που παρατηρείται φέτος σε μεγάλο βαθμό, έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αυτή η άσχημη κατάσταση με την προβληματική υδροδότηση.

Όταν δεν υπάρχει έλεγχος και το νερό καταναλώνεται αλόγιστα, χωρίς μέτρο, τότε οι δεξαμενές θα αδειάσουν, και θα πρέπει να υπάρχει λίγο υπομονή μέχρι να ξαναγεμίσουν. Ο κ. Μπρίζης, σκοπεύει να ξεκινήσει, όπως τόνισε, εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για μη κατασπατάληση νερού, τουλάχιστον για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η ανομβρία, ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση για ελεγχόμενη κατανάλωση με σύνεση και υπευθυνότητα.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή