Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προβληματισμός για την καθαριότητα στους χώρους πολιτισμού των Τρικάλων

Η καθαριότητα είναι ο μισός πολιτισμός μας…

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, λέει ο λαός. Εμείς θα λέγαμε σε μια σύγχρονη απόδοση ότι είναι ο μισός πολιτισμός μας, κι όταν λείπει – ειδικά σε καιρούς υγειονομικής κρίσης – η παράλειψη γίνεται ακόμη πιο σοβαρή.

Εδώ και καιρό, σύμφωνα με ρτο ρεπορτάζ του Trikalanews.gr διαπιστώνεται ότι η καθαριότητα στο Πνευματικό Κέντρο και στη Δημοτική βιβλιοθήκη αλλά και σε άλλους οργανισμούς όπως το Αθλητικό Μουσείο, παρουσιάζει μια όχι καλή εικόνα.

Τρεις μόλις εργαζόμενες – οι δυο εκ των οποίων συμβασιούχες σε παράταση ισχύος της σύμβασής τους,  καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες καθαριότητας αμέτρητων τετραγωνικών μέτρων αλλά και ιδιαίτερων απαιτήσεων, όπως αυτές που έχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων λόγω της ειδική φροντίδας που χρειάζεται, ακόμη και η Φιλαρμονική.

Μιλάμε για αίθουσες και χώρους που χρησιμοποιούνται από δεκάδες Τρικαλινούς καθημερινά και εκατοντάδες σε περιπτώσεις εκδηλώσεων και που χρειάζονται λόγω της μαζικής και συνεχούς προσέλευσης σημαντική και εντατική φροντίδα καθαριότητας που σίγουρα δεν λύνεται με το ελάχιστο των εργαζομένων στον τομέα αυτό. Κάνει εντύπωση δε που παρόλο την έξαρση ιώσεων και του covid, δεν υπάρχει καν πρόβλεψη επιπλέον απολύμανσης στους χώρους αυτούς ανα τακτά διαστήματα.

Ειδικά τώρα που έχουν εντείνει τη δράση τους σύλλογοι αλλά και πολιτικοί φορείς ελέω εκλογών, καλό θα είναι να υπάρξει και η πρόβλεψη για αντίστοιχη αύξηση του προσωπικού καθαριότητας ως εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και όχι έκτακτες ανάγκες.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή