Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προβληματίζει η ανάρτηση του Δημάρχου για τον «Μύλο των Ξωτικών»

Μια πρώτη αποτίμηση έκανε με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου όσον αφορά τον «Μύλο των Ξωτικών» και οφείλουμε να πούμε ότι μίλησε με ευθύ τρόπο για τα θετικά της διοργάνωσης αλλά και αρκετές παραμέτρους που δεν πήγαν και τόσο καλά.

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση είναι η απεύθυνση των ευχαριστιών σε όλους τους φορείς που βοήθησαν: ΕΚΑΒ, πυροσβεστική, αστυνομία κτλ και σε μόνο ΔΥΟ δήμους.

Μάλιστα μόλις ο ένας εκ των δύο ανήκει στον νομό Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε τον Δήμο Πύλης και τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα λέγοντας ότι στήριξαν το εγχείρημα. Καμία αναφορά όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr δεν έγινε στον Δήμο Μετεώρων που προσέλκυσε αμέτρητους επισκέπτες παράλληλα με τον Μύλο, και δεν το συζητάμε καθόλου …για τον δήμο Φαρκαδόνας.

Οι ευχαριστίες προκαλούν σίγουρα προβληματισμό για τη συνοχή των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης στην κατεύθυνση της Τουριστικής Ανάπτυξης του νομού Τρικάλων. Οι ιδιαίτερες και μοναδικές ευχαριστίες στους δύο Δήμους προέκυψαν από κάποιο μνημόνιο συνεργασίας που συμφωνήθηκε και στο οποίο δεν ανταποκρίθηκαν οι άλλοι Δήμοι και κυρίως ο Δήμος Μετεώρων; Και με ποιο τρόπο συνέδραμαν; Συνέφεραν με υλικοτεχνικό εξοπλισμό στη διοργάνωση και στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών π.χ. καθαριότητα; Συνέβαλλαν οικονομικά και σε ποιον τομέα;

Σίγουρα φέτος ο Μύλος των Ξωτικών κατάφερε να ξεπεράσει από πλευράς επισκεψιμότητας κάθε προηγούμενη χρονιά. Αυτό όμως δεν μπορεί παρά να είναι ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής και όχι το αποκλειστικό. Τα Μετέωρα παραμένουν πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης για όλη τη χώρα, και είναι κρίμα να μην μπορούν δήμοι και φορείς να συνεργαστούν στην κατεύθυνση της τουριστικής αναβάθμισης όλου του νομού αλλά και του άξονα της Δυτικής Θεσσαλίας.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή