Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Προχωρούν σε σύμβαση με το ΕΜΠ οι Δήμοι του Νομού Τρικάλων

Έτοιμο το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των 4 Δήμων του Νομού με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr στα Δημοτικά Συμβούλια των 4 Δήμων του Νομού, πηγαίνει το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) που αφορά την ανάθεση και εκτέλεση ερευνητικού έργου προς τον σκοπό μιας ολοκληρωμένης μεθοδολογίας που θα αποσκοπεί από κοινού στην εκτίμηση του πλημμυρικού κινδύνου και των απαιτούμενων παρεμβάσεων εντός των ορίων των τεσσάρων Δήμων, καθώς και την ανάγκη εκπαίδευσης του εμπλεκόμενου προσωπικού των τεσσάρων Δήμων για την αξιολόγηση και ετοιμότητα έναντι του πλημμυρικού κινδύνου και την προστασία του τοπικού πληθυσμού και λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη το εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών της Θεσσαλίας (ΣΔΛΑΠ).

Η γεωγραφική περιοχή εφαρμογής του ερευνητικού έργου, είναι στις λεκανες απορροής των ποταμών Πηνειού, Ληθαίου, Πορταϊκού και Νεοχωρίτη. Επιπροσθέτως, θα συμβάλει και στην εύρεση των καταλληλότερων θέσεων κατασκευής αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία των πολιτών από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Η συνολική δαπάνη του ερευνητικού έργου ανέρχεται στο ποσό των 94.240 ευρώ (με ΦΠΑ )και ο κάθε Δήμος συμμετέχει ισόποσα στον προϋπολογισμό-χρηματοδότηση του ερευνητικού έργου.

Φορέας υλοποίησης της έρευνας θα είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Ευάγγελο Μπαλτά, Καθηγητή του Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Η διάρκεια του ερευνητικού έργου έργο θα εκπονηθεί σε 2 φάσεις και ορίζεται στους 12 μήνες.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή