Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ψέμματα… και στους σεισμόπληκτους μαθητές η Ζέττα Μακρή και η παρέα της;

Έμεινε στα λόγια και στις υποσχέσεις που έδωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή κατά την επίσκεψή της στη Φαρκαδόνα την περασμένη άνοιξη για ειδική μοριοδότηση στους σεισμόπληκτους μαθητές.

Στα λόγια φαίνεται πως έμεινε η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα μακρή κατά την ανοιξιάτικη επίσκεψή της στο Δήμο Φαρκαδόνας και στις δεσμεύσεις της απέναντι στους μαθητές λυκείων της περιοχής μας περί εισαγωγής καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).

Σύμφωνα με το «ΚΡΗΝΗ LIVE» αν και η περιοχή της Φαρκαδόνας χτυπήθηκε από τους καταστροφικούς σεισμούς, κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οι μαθητές των λυκείων που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στην απόφαση για καθ’ υπέρβαση εισαγωγή εξαιτίας φυσικών καταστροφών.

Η εν λόγω απόφαση ειδικά και μόνο για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 αφορά τους μαθητές των Δήμων Ελασσόνας, Τυρνάβου, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, αποτελώντας κατάφωρη αδικία για τα παιδιά της περιοχής μας.

Το δικαίωμα αυτό ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2020-2021 καθώς και για τους αποφοίτους, οι οποίοι υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021. Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις ως άνω περιοχές και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2021 ακόμα και εάν υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αύριο οι μαθητές των σχολείων της Φαρκαδόνας αναμένεται να πραγματοποίησουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Φαρκαδόνας, διεκδικώντας τα αυτονόητα. Ίση μεταχείριση με όλους εκείνους τους συμμαθητές τους που επλήγησαν από φυσικά φαινόμενα.Τελικά από τις υποσχέσεις και τα υποστηρικτικά χτυπήματα στις πλάτες τους από πολιτικούς παράγοντες…περάσαμε στην πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη…

ΚΡΗΝΗ LIVE

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή