Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ψηφιακά θα διενεργηθούν οι εξετάσεις των Πανεπιστημίων

Απόφαση φαίνεται ότι ελήφθη σχετικά με την εξεταστική των Πανεπιστημίων στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ των πρυτάνεων και του Υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πρυτάνεις συμφώνησαν να γίνουν ψηφιακά οι εξετάσεις για να μη χαθεί το εξάμηνο.

Παράλληλα, αναμένεται ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι υπό κατάληψη βρίσκονται περισσότερες από εκατό πανεπιστημιακές σχολές στη χώρα αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκίνησε με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Τι αναφέρει το ΕΜΠ

Παράλληλα, και η Σύγκλητος του ΕΜΠ αποφάσισε να οργανωθούν διαδικτυακά οι εξετάσεις, καθώς οι σχολές του ιδρύματος είναι υπό κατάληψη.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η Σύγκλητος τονίζει μετά τη σημερινή της συνεδρίαση, που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ότι «όλα τα διοικητικά όργανα του Ιδρύματος είναι υποχρεωμένα να εξασφαλίζουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΜΠ και στον παρόντα χρόνο την ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου και την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που παρέχει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο».

πηγή: alfavita.gr

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή